Fiskesuppe på 1-2-3

Denne fyldige fiskesuppen kan gjøres både glutenfri og melkefri. Ta gjerne en titt i kjøleskapet og bruk rester av grønnsaker.

Dette trenger du:

  • Ca. 300 g hvit fisk (torsk eller sei) uten skinn og ben
  • En håndfull rensede reker
  • 2 poteter
  • 1 løk
  • 2 gulrøtter
  • Eventuelt rester av rå grønnsaker (fennikel, persille, sellerirot, purre)
  • 1-2 ss flytende Melange*
  • 5 dl fiskekraft eller 1 fiskebuljongterning (eventuelt glutenfri ) og 5 dl vann
  • 2 dl matfløte eller H melk, eventuelt et melkefritt alternativ
  • 1-2 ss maisennamel rørt ut i litt av matfløten/melken
  • Salt, pepper
  • Gressløk eller dill

Slik gjør du:

Skjær fisk i terninger. Skrell og del poteter, løk og gulrot/grønnsaker i terninger.

Ha flytende Melange i en gryte og tilsett poteter, løk og gulrot/grønnsaker og la surre i 3-4 minutter. Tilsett fiskekraft, kok opp og la trekke i 15-20 minutter, til poteter er møre. Tilsett matfløte eller melk kok opp og jevn med maisennamel utrørt i litt av melken. Kok under lett omrøring.

Legg i fisk i terninger og la trekke i 3-4 minutter, tid avhengig av størrelsen på fiskebitene. Vend lett om, slik at det ikke legger seg ved i bunnen av gryten. Smak til med salt og pepper. Tilsett reker rett før servering.

Server med flatbrød eller brød.

*I samarbeid med produktplassering