Svein Østvik skadet seg til blods på Torpet kjendis – ble kjørt til feil sykehus

Det er ikke bare bare å skulle drive en liten husmannsplass, 100 år tilbake i tid. Det fikk Svein Østvik (59) smertelig erfare.

Artist Mira Craig (38), modell Linni Meister (35) og TV-personlighet Svein Østvik (59) gjør alt de kan for å drifte Torpet kjendis etter beste evne.

I fredagens episode, som man kan se på TV 2 Sumo, går det derimot galt for Østvik.

– Jeg er ikke skapt for å bo på en gård i 1921. Det er jo ganske klønete og typisk meg. Så det er ingen unnskyldninger ute og går, sier Østvik når TV 2 ringer han.

SKADET SEG: Svein Østvik måtte på sykehus under Torpet kjendis.
SKADET SEG: Svein Østvik måtte på sykehus under Torpet kjendis. Foto: Alex Iversen/TV 2

Se hva som skjedde med Svein Østvik i videovinduet, øverst i saken.

Lite som skal til

For de tre deltakerne har det vært en anspent stemning inne på den lille husmannsplassen, Buåsdalen. Men etter Craig vant over tidligere fotballspiller John Arne Riise (40), gjorde de gjenværende deltakerne en avtale om å ikke krangle mer.

I fredagens episode ser det ut til at det skal bli en fredfull dag på Torpet kjendis. Craig, Meister og Østvik tar fatt på dagens gjøremål, før oppdragene står for tur.

Plutselig høres det et skrik utenfra, hvor Østvik hogger ved.

– Jeg må jo underholde litt, humrer Østvik på telefon med TV 2, og forteller om hva som skjedde.

– Det er ikke så mye som skal til når man hogger med øks, så jeg hogget meg i fingeren, inn til beinet.

Feil sykehus

Østvik ble sjekket av helsepersonell, før han ble fraktet til sykehuset for videre sjekk.

Etter å ha blitt skrevet inn, og på vei inn for å sy, får Østvik beskjed om at han er på feil sykehus.

– Det ligger to sykehus i nærheten av der vi var. Vi hadde jo kommet ganske langt inn i prosessen, før jeg fikk beskjed om at navnet mitt ikke stod på listen, forteller han.

Østvik måtte dermed hive seg rundt for å komme seg til riktig sykehuset.

– Det gikk jo mye lenger tid enn det kunne gjort. Men da jeg kom på riktig sykehus, var de så hyggelig mot meg. Jeg savnet ikke å komme hjem igjen, jeg ble jo altfor godt ivaretatt, sier han.

Presseansvarlig i TV 2, Alex Iversen, bekrefter at det ble en bomtur på vei til sykehuset for Østvik.

– Det var nattevakten på Torpet kjendis som tok Svein med fra husmannsplassen, til legevakten i Skien. Det gikk ikke på første forsøk, men de fant frem til slutt, sier Iversen.

Redd for betennelse

Østvik ble lappet sammen med åtte sting, og han fikk streng beskjed om å være forsiktig, før han kunne vende snuten mot Torpet kjendis igjen. Det syntes han var utfordrende.

– Det er klart at man tenker jo automatisk på hva jeg kan gjøre fremover nå. Jeg kunne gjøre mye på gården, men man blir jo litt hemmet.

– Utfordringen var å ikke få betennelse i det. Du driver jo med såpass mye, så en gård med dyr og masse arbeid er nok ikke et ideelt sted å være på, for å unngå infeksjon. Det gikk jeg å tenkte på i etterkant, sier han.

8 STING: Svein Østvik kom tilbake til Linni Meister og Mira Craig med 8 sting.
8 STING: Svein Østvik kom tilbake til Linni Meister og Mira Craig med 8 sting. Foto: Skjermdump

24 timer

Dersom Østvik hadde tilbragt mer enn 24 timer utenfor gården, måtte han automatisk trekke seg. Det var ikke et tema.

– Jeg ville jo helst ikke ut, og jeg ønsket å holde på så lenge som mulig. Men jeg tenkte jo, dersom jeg skulle få en betennelse, så ville det bli umulig å fortsette, sier han.

Iversen sier at alle deltakerne på Torpet kjendis blir fulgt opp av produksjonen, som følger med på om de har det bra eller ikke.

– Svein uttrykte hele tiden at det gikk bra med hånden, og vi iverksatte derfor ikke spesielle tiltak utover dette, sier Iversen.

Han bekrefter samtidig at dersom Østvik hadde vært ute av gården i mer enn 24 timer, måtte han trekke seg.

– Det var ikke noe tema at jeg skulle være ute mer enn 24 timer. Det tok vel en hel arbeidsdag, men ikke mer. Det var skumlere sist, da jeg ble skadet av hesten inne på Farmen kjendis, sier Østvik.

Følte på ansvar

Da Østvik kom inn igjen på Torpet kjendis, var han forsiktig med alt han foretok seg.

– Jeg stod over noen arbeidsoppgaver, som å hogge ved, og melke ku i starten. Jeg melket med en hånd en periode. Jeg ønsket ikke å bli helt handikappet, og jeg ville heller ikke spille på at jeg ble skadet, sier han.

– Jeg renset det ofte og fulgte veldig nøye med. Etter hvert tok jeg ut stingene, så det gikk bra til slutt.

Han forteller at selv om det var smertefullt, opplevde han det ikke som dramatisk.

– Det man tenker på er at nå blir Linni og Mira alene. Man har jo den følelsen av at man alltid vil bidra så mye som man kan, og da er det aldri gøy å bli borte. Man får en ansvarsfølelse på Torpet kjendis.

Se Farmen kjendis tirsdag, onsdag og søndag på TV 2 og TV 2 Sumo.

Se Torpet kjendis mandag, torsdag, fredag og søndag på TV 2 Sumo.

Relatert