PÅ REISE: Sofie Karlstad svarer på kritikken på sin Instagram-profil.
PÅ REISE: Sofie Karlstad svarer på kritikken på sin Instagram-profil. Foto: Skjermdump/@sofiekarlstad

Sofie Karlstad i Dubai: – Unnskyld for at jeg var egoistisk

GOD KVELD NORGE (TV 2): Influenser Sofie Karlstad (23) beklager for følgerne sine. Isabel Raad (26) angrer derimot ikke på utenlandsreisen.

– Unnskyld for at jeg har valgt å være litt egoistisk, jeg mistet meg selv, skriver Karlstad på sin Instagram-konto.

Videre presiserer hun at turen til Dubai, hvor hun fortsatt befinner seg, var viktig for hennes egen helse.

– Jeg valgte å dra hit for å kunne holde meg selv oppe, for å ikke synke ned i den massa jeg var i og brukte tre år på og komme meg ut av, fortsetter hun i innlegget.

– Jeg var egoistisk og valgte helsen min, jeg skal ikke være til fare for noen ved hjemkomst. Unnskyld.

BEKLAGER: Sofie Karlstad la ut dette innlegget fra Dubai.
BEKLAGER: Sofie Karlstad la ut dette innlegget fra Dubai. Foto: Skjermdump/@sofiekarlstad

Ikke imponert

Det har de siste dagene stormet rundt både henne og influenser-kollega Isabel Raad (26), som returnerte til Norge fra Dubai i går.

Flere har reagert kraftig på at jentene har valgt å ignorere myndighetens anbefaling om å ikke legge ut på reise under pandemien, blant andre journalist og samfunnsdebattant Ingeborg Senneset.

Hun er ikke imponert over unnskyldningen.

– Jeg vurderer det folk gjør, og ikke det de sier. Det er håpløst å ombestemme seg uten å endre atferd. Da er det bedre å ikke ombestemme seg i det hele tatt, sier Senneset, og sikter til at Karlstad fremdeles befinner seg i Dubai, hvor hun poster innhold til sine sosiale medie-kanaler.

– Hva er forskjellen?

Verken Karlstad eller Raad har svart på God kveld Norges gjentatte henvendelser, men sistnevnte har tatt bladet fra munnen på sin egen Instagram-profil.

– Du flyr jo Norge rundt selv, hva er forskjellen?, spør hun hypotetisk, og sikter til de mange influenser-kollegene som har kastet seg inn i debatten.

– Helt ærlig så kjenner jeg at denne pandemien har skapt en annen pandemi. Folk har lite å gjøre om dagen, så man er mer opptatt av hva andre gjør enn hva man gjør selv, sier Raad i videoen.

Forsvarer Dubai som destinasjon

Videre sier hun at hun ikke tror på å boikotte land selv om de har et annet kvinnesyn enn Norge.

– Jeg synes diskusjonen er vanskelig, men jeg tror ikke på at man skal boikotte slike steder. Jo mer turisme, jo mer blir de tvunget til å åpne opp øynene, mener hun.

SVARER PÅ INSTAGRAM: Isabel Raad om utenlandsreisen til Dubai.
SVARER PÅ INSTAGRAM: Isabel Raad om utenlandsreisen til Dubai. Foto: Skjermdump/@isabelraad

Raad fortsetter:

– Min egen kultur er fra Midt-Østen, og jeg har familie i Dubai. Selvfølgelig støtter jeg ikke synet deres på noe vis, men skal man boikotte et sted som har det synet (på kvinner red. anm), må man boikotte veldig mange andre land, som Tyrkia og Thailand, hevder hun.

– Det er mange land hvor det skjer "fucka" greier. Jeg kan reise til Thailand, men jeg støtter selvfølgelig ikke all prostitusjonen som foregår der, sier Raad på sin sosiale medier-kanal.

– Kritiseres som forretningsperson

Senneset presiserer at Raad skal få reise dit hun vil, men at det er uheldig å dra nå når myndighetene fraråder det.

Problemet ligger i at Isabel reiste til Dubai for å drive business.

KRITISK: Ingeborg Senneset.
KRITISK: Ingeborg Senneset. Foto: Kristoffer Myhre

– Hun blir kritisert som forretningsperson. Jeg legger meg ikke borti hva privatpersoner gjør, men Raad drar som offentlig person, hvor jobben er å vise frem glansbilder fra et land som har en uttalt strategi om nettopp det, sier Senneset.

– Hvis hun har et idealistisk prosjekt om å vise frem det egentlige Dubai med slavearbeid og menneskerettighetsbrudd, skal jeg med glede følge det. Jeg håper bare hun venter til koronaen er over, avslutter hun.

Relatert