Hjemmelagde fiskekaker
Christer Rødseth lager fiskekaker med hvit fisk. Serveres med stekte småpoteter, brokkoli og yoghurtdressing.
Oppskriften er til 4 personer og gir 12 kaker på ca. 80 gram.
Dette trenger du:
- 600 g torskefilet, sei, hyse eller annen hvit fisk
- 1-2 ts salt
- 1,5 ss potetmel
- 1 dl helmelk
- 1 dl kremfløte
- 1 egg
- 2 ss purre i tynne skiver
- 10 g hakket gressløk (1 liten potte)
- 150 g røkt torsk
- 2 dl melk
- 2 fedd bakt hvitløk (hel hvitløk bakes på 180 grader i ca. 30 minutter)
- 1 ss smør, 1 ss solsikkeolje
- 500 g småpotet
- 3 ss olivenolje
- Salt
- 1 brokkoli i små buketter
- Litt salt
- 4-5 ss yoghurt naturell
- 10-15 blader basilikum
- 2 ss valnøtter eller gresskarkjerner
Sambal oelek kan være et godt tilskudd ved servering om du liker litt sterk mat.
Slik gjør du:
Kutt fiskefileten i terninger og ha i en foodprosessor med saltet. Kjør det seigt og spe i melk og fløte. Husk at alle ingredienser bør være kalde!
Ha så i egg, bakt hvitløk og potetmel. Kjør det raskt sammen og ha farsen i en bolle. Bland inn purre og gressløk. Trekk den røkte torsken i litt melk. Hell av melken (spar den til potetpure eller noe senere) og tilsett fisken. Bland godt sammen. Stek kaker på ca. 80 gram i smør og olje på medium varme til de er gylne på hver side.
Kok potetene i lettsaltet vann til de er møre. Ha de rett i en stekepanne med olivenolje og stek til de er sprø. Ha tilslutt i brokkolibuketter og stek noen minutter til.
Kutt basilikumblader grovt og bland med yoghurt. Alt serveres i en dyp bolle med sprø poteter, brokkoli og yoghurtdressingen. Ha gjerne på litt sambal oelek. Avslutt med ristede valnøtter eller gresskarkjerner og noen fine basilikumblader.