Stekt torsk med sprøstekt bacon

Torsk er en av Wenches favoritter. Her serveres den med bacon, gulrot og potetmos med grønne erter.

Du kan også velge seifilet, laks, ørret eller andre typer fisk som egner seg til steking.

Dette trenger du:

  • Ca. 600 g torskefilet
  • Flytende Melange til steking*
  • Salt, pepper
  • Ca. 200 g bacon i strimler/biter, eventuelt litt flytende Melange til steking*

Potetmos med grønne erter:

  • 8-10 melene poteter (avhengig av størrelse)
  • 1 ½-2 dl H-melk eller lett matfløte
  • 2–2 ½ dl frosne grønne erter
  • Salt, pepper

Slik gjør du:

Begynn med å koke poteter. Skrell og del i biter og kok i usaltet vann. Når potetene er møre tilsett ertene, kok opp på nytt og hell av kokevannet. Tilsett matfløte og mos/knus (bruk gjerne en stavmikser). Smak til med salt og pepper og eventuelt litt revet muskatnøtt.

Skrell og del gulrøttene i staver og kok møre i lettsaltet vann.

Stek bacon i strimler/biter til det er gyllent og sprøtt.

Legg fiskestykkene på kjøkkenpapir i 5-7 minutter for å trekke ut fuktighet, dryss med salt det siste minuttet. Varm opp stekepanne tilsatt flytende Melange til middels varme, legg i fiskestykkene. Dryss på pepper og stek i 3-4 minutter på hver side (steketid avhengig at tykkelse på fiskestykkene).

Anrett den stekt fisken på en «seng» av potetmos og dryss over sprøstekt bacon og eventuelt litt av stekefettet.

*I samarbeid med produktplassering