Ravioli med sopp, ricotta, spinat og hvit bønnesaus

Det lukter Italia lang vei når gjestekokk Christer Rødseth disker opp med denne smakfulle pastaretten.

Har du ikke pastamaskin kan denne retten også fint lages med spaghetti eller annen type tørr pasta. Jeg anbefaler da at du ikke kjører opp soppmiksen med sprer den rundt på pastaen etter den er vendt inn i bønnesausen.

Dette trenger du:

Pastadeig:

  • 8 eggeplommer
  • 180-200 g Tipo-00 mel (man kan fint bruke Tipo-0 pizzamel også)
  • En liten klype salt
  • 1 ss olivenolje
  • 1 egg til pensling

Sørg for at du tar vare på eggehvitene! De kan brukes til marengs, og kan fryses.

Bland sammen ingrediensene og kna deigen godt sammen. La den hvile en times tid i kjøleskapet før du ruller den ut.

Fyllet:

  • 4 store champignon
  • 1 ts tørket sopp. Steinsopp eller annet (kan sløyfes)
  • 1 dl tørr hvitvin
  • 100 g spinat
  • 20 g revet parmesan
  • 80 g ricotta
  • 2 små sjalottløk
  • 1 fedd hvitløk
  • Skall av ½ sitron
  • Salt og pepper til smak
  • 1 ss smør
  • Litt olje til steking

Hvit bønnesaus:

  • 1 boks kokte bønner
  • 1 fedd hvitløk
  • 2 sjalottløk
  • 1,5 dl melk
  • 1 dl kremfløte
  • 50 g spinat
  • 50 g soltørket tomat
  • Sitronsaft og litt salt til smak
  • Litt olje til steking
  • 2 ss pinjekjerner

Det kan være greit å ha litt ekstra melk tilgjengelig om du synes sausen blir for tykk.

Slik gjør du:

Kutt champignon i små terninger og stek først i tørr panne for å få væsken ut. Finhakk sjalottløk og hvitløk. Ha litt olje i pannen med soppen og ha i løk. La den svettes slik at den ikke får farge. Ha så i smør og stek i 2-3 minutter. Kjør opp blandingen i en mikser eller med en stavmikser. Ha det tilbake i pannen og ha i spinaten. Den skal bare «brytes» ned. Smak til med salt, pepper og sitronskall.

Ta blandingen av og bland inn ricotta og revet parmesan. (Parmesan kan sløyfes om du ønsker retten helt vegetarisk).

Til sausen – kutt løk og hvitløk fint og svett i litt olje. Hell væsken av bønnene og ha i bønnene også. Hell over melk og fløte og la det småkoke i noen minutter. Kjør så opp sausen med en stavmikser eller i en annen kjøkkenmaskin og smak til med sitronsaft og litt salt.

Rull ut pastaen gradvis på en pastamaskin, til det nest tynneste på maskinen din.

Legg på fyll, pensle med egg og brett «platen» over. Press så rundt fyllet slik at luften går ut. Kutt til og kok.

Ved servering, ha litt av bønnesausen i en bred panne eller stekepanne. La den varmes forsiktig opp og spe med litt melk om nødvendig. Ha i spinat og soltørkede tomater. Kok pastaen i 2-3 minutter og ha de rett fra vannet til sausen.

Server det hele med litt ristede pinjekjerner.