Modellen får massiv kritikk etter kyssevideo: – Jeg er en superspreder

Lottie Moss (22) har skapt overskrifter verden rundt etter en Instagram story hvor hun kysser venninnen og tuller med pandemien etterpå.

Lottie Moss, lillesøsteren til supermodell Kate Moss (46), er i hardt vær etter en Instagram-live.

Briten delte et initmt øyeblikk med følgerne sine og kalte seg selv en superspreder etterpå.

Se Instagram-videoen øverst i saken.

SØSTRE: Modell og moteikon Kate Moss sammen med Lottie Moss på TopShops catwalk i 2014.
SØSTRE: Modell og moteikon Kate Moss sammen med Lottie Moss på TopShops catwalk i 2014. Foto: Olivia Harris/NTB

Upopulært kyss

Moss, som har prydet magasiner som Vouge, fikk mye kritikk da hun kysset venninnen sin under en livesending i Instagrams historiefunksjon.

Da folk spurte om hun ikke brydde seg om pandemien, svarte hun og venninnen: «Vi er superspredere, vi supersprer korona».

Storbritannia er et av landene som har vært hardest rammet av viruset, med over 1,8 millioner totale Covid-19 tilfeller og over 64.000 dødsfall, ifølge BBC.

Lottie Moss har over 320.000 følgere på Instagram
Lottie Moss har over 320.000 følgere på Instagram Foto: Instagram/Stella Pictures/Ddp

Dette er også en av årsakene til at Storbritannia var det første landet som mottok vaksiner.

Legger seg flat

I går tok Moss til Instagram for å beklage. Hun skrev følgende på Instagram story:

– Jeg ville bare si at jeg er så lei meg for at jeg sa jeg var en superspreder. Det var noen som brukte disse ordene i kommentarfeltet under livesendingen, og jeg gjentok dem som en vits. Jeg tolererer ikke at at vi sprer et virus som er så alvorlig som dette.

BEKLAGER: Moss angrer på uttalesen.
BEKLAGER: Moss angrer på uttalesen. Foto: Instagram

22-åringer sier hun spiste middag med fire venner, hvor tre er i samme husstand. Hun poengterer derfor at hun fulgte myndighetenes rettningslinjer under besøket.

– Siden jeg bor alene, har jeg lov til å ha en omgangskrets på fire personer. Jeg forstår at dette har opprørt og fornærmet mange mennesker, og jeg ønsker å be om unnskyldning for å ha sagt en så ufølsom vits.

Modellen avslutter med å si at hun «fortsatt er ung, dum og lærer».

– Noen ganger glemmer jeg at jeg er en offentlig person, og i løpet av disse sprø og usikre tidene burde jeg ha vært mer forsiktig med mine ord.

Ikke alene

Det er ikke bare Moss som har fått kritikk for å kysse på sosiale medier den siste tiden.

Her til lands ble Sophie Elise Isaksen (25) og Anniken Jørgensen (24) kalt dårlige forbilder etter at Isakesen postet kyssebildet nederst i artikkelen.

Influenserne Mads Hansen (36), Kristin Gjelsvik (34) og Marna Haugen (39) er noen av flere hundre som reagerte negativt på bildet som ble publisert for tre dager siden.

– Jeg legger meg sjelden borti hva andre gjør, men når det er direkte skadelig for andre så klarer jeg ikke la være å si fra, sa sistnevnte.

Jørgensen har fortsatt ikke uttalt seg i denne saken, men Isaksen svarte på krtikken på Instagram. Hun skrev at hun tar smittevern på alvor og gjør en rekke tiltak for å ikke spre smitte.

– Ikke døm relasjoner du ikke vet noe om, hvor mye tid man bruker sammen, eller om en av oss faktisk har vært syke. Forstår i dag at det kan sende ut visse signaler, men jeg lar bilde stå fordi jeg vet hva som ligger bak det, skrev Isaksen.

Relatert