Krydderkake med tørket frukt

Denne saftige kaken holder seg godt i kjøleskapet i 8-10 dager. Smaker godt alene eller som tilbehør til oster, te eller gløgg.

Se også Wenches tips til hvordan du kan dynke kaken med saft av appelsin eller eple.

Dette trenger du:

  • 5 egg
  • 1 ½ dl hvitt sukker
  • 1 ½ dl brunt sukker
  • 2 dl flytende Melange*
  • 3 dl kefir
  • 5 + 1 dl hvetemel
  • Ca. 2 dl blanding av rosiner og hakkede aprikoser
  • 2 ts natron
  • 1 ts bakepulver
  • 3 ts kanel
  • 2 ts kardemomme
  • 2 ts ingefær
  • 1 ts nellik
  • 1 ts vaniljesukker

Slik gjør du:

Varm stekeovn til 175 grader. Kle en liten langpanne (ca. 25 x 35 cm) med bakepapir.

Pisk egg, hvitt og brunt sukker sammen til en luftig eggedosis. Tilsett flytende Melange og kefir og rør sammen. Bland rosiner og hakkede aprikoser med 1 dl av hvetemel. Bland sammen 5 dl hvetemel, krydder, natron og bakepulver og sikt inn i eggeblandingen. Rør sammen til du har en jevn deig. Vend til slutt inn blandingen med rosiner og aprikoser.

Hell røren over i formen og stek kaken på nederste rille i 35-40 minutter. Sjekk om kaken er gjennomstekt med en kakenål, en tynn grillpinne av tre eller ukokt spagetti. Når deigen ikke henger igjen på pinnen er kaken ferdigstekt. Ta kaken ut av stekeovnen og sett formen med kaken på en rist til avkjøling.

Kaken holder seg godt i kjøleskapet pakket i folie eller plast i 8-10 dager.

Kaken kan dynkes med litt juice av eple eller appelsin. Stikk små hull i kaken og bruk en teskje og fordel over juicen .

Kaken servers med et melisdryss, eventuelt med litt pisket krem eller som tilbehør til myke oster og en kopp te.

*I samarbeid med produktplassering