Ratatouille - grønnsaksrøre fra Provence

Ratatouille er en utrolig smakfull rett. Server den gjerne med stekt torsk eller vegetar med kikerter og røde bønner.

Ratatouille kan gjerne lages 1 times tid før servering, slik at smakene får stå og modne sammen.

Dette trenger du:

  • 1 aubergine
  • 1-2 fedd hvitløk
  • 1 squash
  • 3 paprika (forskjellig farge)
  • 1 boks hakkede tomater med fyldig smak (2 ½-3 dl) eller 4 modne flådde tomater
  • 2-3 ss tomatpuré
  • 1 grønnsaksbuljong terning
  • 2 løk
  • 2 ts tørket urtekrydder
  • 1 laurbærblad
  • 1-2 ts balsamicoeddik eller rødvinseddik
  • Frisk basilikum
  • Salt, grovmalt pepper

Slik gjør du:

Del grønnsakene opp i biter. Varm olje ved middels varme i en vid gryte eller panne med høye kanter. Tilsett grovhakket løk og la surre i 2-3 minutter til den er blank. Tilsett resten av grønnsakene og stek i 7-8 minutter. Tilsett flådde tomater delt i biter (eventuelt hermetiske tomater), tomatpuré, grønnsaksbuljong og urtekrydder. Kok opp og la småkoke i 20-30 minutter.

Smak til med salt, pepper, balsamicoeddik og 1-2 ss god olivenolje. Grovhakk/riv opp friske basilikumblader og dryss over rett før servering.

Torsk:

Beregn 150-175 g torskefilet per person.

Torsk i serveringsbiter kan legges over ratatouillen etter at den er smakt til. Dryss litt salt på torskestykkene og eventuelt litt sitron. Legg på lokk og la trekke 6-8 minutter, avhengig av tykkelsen på torskestykkene.

Torskebitene kan også stekes i egen panne med litt smør eller olje. Dryss med salt og legg eventuelt en skive sitron over hvert fiskestykke eller press litt sitron over. Stek 2-3 minutter på hver side. Anrett på toppen av ratatouillen.

Server eventuelt med ovnsbakte små poteter eller byggris/ris.