Kjøttfri taco med crispy blomkål

Lag din egen blomkåltaco med mangosalsa, grønn avokadomos og masse andre gode smaker.

For glutenfri bruk glutenfrie tortillalefser. Oppskriften er fra Hanne-Lene Dahlgrens kokebok «En skikkelig digg kokebok».

Dette trenger du til 3 porsjoner:

CRISPY BLOMKÅL:

  • 1 blomkål med stilk, i små buketter
  • 3 ss oliven eller kokosolje
  • 1 ts malt spisskummen
  • 1 ts malt karri
  • 1 ts tandoorikrydder
  • 1 ts blandet kyllingkrydder (hvis ikke bruk litt mer av de andre krydderne)
  • ¼–½ ts malt kajennepepper
  • ¼ ts malt ingefær
  • 3 ss kokosmasse

MANGOSALSA:

  • ½ stor mango, i terninger
  • ¼ rødløk, hakket
  • Saften av ¼–½ lime
  • Frisk koriander til pynt (valgfritt)

GRØNN MOS:

  • 1 avokado
  • ½ stor boks hvite bønner, skylt (115 g)
  • ½ ts salt
  • Saften av ¼–½ lime
  • ¼ ts hvitløkspulver

ANNET:

  • 6–9 små tortillalefser
  • 1 neve rødkål, finsnittet
  • ½ frisk chili, i skiver
  • Chilimajones (1 dl plantebasert majones, 1-2 ts sriracha og litt lime)

Slik gjør du:

Forvarm ovnen til 210 grader, over- og undervarme. Del blomkålen i små buketter. Skjær bort enden på stilken og de grove delene, og del resten i små biter. Ha alt sammen i en stor bolle og tilsett olje. Vend blomkålen i oljen, og tilsett alle krydderne og bland godt. Ha i kokosen helt til slutt. Fordel blomkålbitene på et stekebrett, og stek i 15–20 minutter, avhengig av hvor store bitene er. Den kan godt bli litt brent noen få steder.

Ha alle ingrediensene til mangosalsaen i en liten bolle, og rør sammen til en grov masse. (Salsaen kan gjøres enda mer spennende om du vil, med for eksempel chili, agurk, cherrytomater eller lignende.) Bruk en stavmikser og kjør sammen alle ingrediensene til den grønne mosen. Smak eventuelt til med mer lime og salt. Stek tortillalefsene lett i en stekepanne, eller varm dem i ovn eller mikrobølgeovnen. Fyll tortillaene med mos, blomkål og salsa. Topp eventuelt med rødkål, frisk chili og chilimajones, og nyt!