Saftig sjokoladekake med glasur

Konditor Elin Vatnar Nilsen baker en himmelsk god sjokoladekake i langpanne. Her er det ikke spart på noe.

Oppskrift: Elin Vatnar Nilsen, krem.no

Ønsker du å lage den kaken med fyll? Del den i to og legg et lag med glasur imellom og på toppen, eller fyll med vaniljekrem og legg sjokoladeglasur over kaken.

Dette trenger du:

  • 7 egg
  • 300 g sukker
  • 200 g smør eller margarin
  • 100 g sjokolade (mørk)
  • 3 ss kaffe (flytende)
  • 200 g hvetemel
  • 2.5 ts bakepulver

Glasur:

  • 2 dl sukker
  • 2 dl fløte
  • 100 g smør
  • 100 g firkløver (eller annen sjokolade du liker)

Slik gjør du:

Finn fram og mål/vei opp alle ingrediensene. Dekk langpannen (30x40 cm)

med bakepapir.

Varm stekeovn til 200 grader.

Pisk eggedosis av egg og sukker, pisk til eggedosisen får en tykk konsistens. Vei opp smør/margarin og hakket sjokolade. Hell på kaffe. Smelt i mikroovn eller over vannbad. Hell blandingen i en tynn stråle i eggedosisen og rør sammen til alt er blandet, men ikke rør for mye/for lenge. Sikt inn mel og bakepulver. Sikt inn litt etter litt. Vend inn med en slikkepott. Hell kakerøren over i bakepapirkledd langpanne. Stek på midterste rille, over/undervarme i 18-20 minutter. Avkjøl kaken litt før du tar kaken ut av langpannen og avkjøler videre på rist.

Ha alle ingrediensene til glasuren i en kjele og kok på middels varme i 10-12 minutter. Lag noen fordypninger i kaken for eksempel baksiden av en sleiv. Hell på glasuren og stryk den utover kaken. Avkjøl litt før du deler kaken i passende biter. Kaken kan fint fryses, men er også holdbar i flere dager i romtemperatur.