Avslører Farmen-juks

GOD KVELD NORGE (TV 2): Sindre (23) og Daniel (31) kan avsløre hvordan de fikk tilgang til både Konjakk og nøtter inne på gården.

Farmen-deltakerne Sindre Nyeng (23) og Daniel Viem Årdal (31) fikk tak i flere nødprovianter under oppholdet sitt på Farmen-gården etter å ha lusket rundt på steder de egentlig ikke skulle være.

– Det var en kodelås inn til det skapet hvor de hadde rasjoneringer opp til storbondeloftet, så vi fant en flaske konjakk i det skapet som vi delte broderlig i uke to, kan Nyeng avsløre overfor God kveld Norge.

Luringer

Ifølge 23-åringen ble det ikke vanskelig å knekke kodene på de ulike låsene som var inne på gården.

– De var ikke så veldig oppfinnsomme på kodene. Koden var 1705, altså 17. mai. Det var 3112, altså nyttårsaften og 2412. Så de byttet litt på, men alt var helligdager, ler Nyeng.

Årdal mener å huske at produksjonen glemte å låse en gang, og da lærte de koden og låste den igjen.

– Jeg og Sindre hadde tilgang til nøtter igjennom hele oppholdet omtrent, for vi hadde koden til rommet inne i verktøyshuset, men vi benyttet oss sjeldent av det, men det var der, sier 31-åringen.

Brus og Shampo

De fant blant annet også nøkkel til et stabbur hvor det var både brus og shampo som lå gjemt.

– Vi er jo tilbake i tiden og vi skal ikke ha noe annet enn det vi har på gården, men det er en del av gården da så du kan se på det på to måter, smiler 31-åringen lurt.

For deltakerne handlet det hele om å teste grenser ettersom de befant seg «låst inne» på et geografisk område med de samme folkene uten annen kontakt.

– Man kan si at det er barnslig, men man tenker annerledes når man sitter i det, sier Nyeng.

– Til slutt hadde vi koder til alt der inne, forteller Årdal.

Problemer med låsene

Programredaktør i TV 2, Kathrine Haldorsen forteller at produksjonen er avhengige av å oppbevare ting på gården.

– Vi vet at det kan være mulig å finne rett kombinasjon til kodelåser. Derfor hadde vi flere blåtann-låser, som vi dessverre fikk problemer med, og som ble erstattet med kodeløser. Det var disse Sindre og Daniel klarte og knekke koden på, forklarer hun.

Haldorsen forteller videre at produksjonen streber etter å fjerne funnene til deltakerne når de finner ut av det.

– Etter at det ble stjålet en flaske konjakk fra et skap, ble alle varer til storbondeloftet flyttet bort fra gården. I stabburet var det oppbevart ting fra gårdeier, og ting som ikke tilhører produksjonen, forteller hun og fortsetter:

– Deltagerne fikk beskjed om å ikke røre dette, men vi vet de fant noe gammel brus og shampo som de benyttet seg av. Dette ble selvfølgelig tatt bort fra deltagerne så fort vi fant ut det, avslutter programredaktøren.

Relatert