Kyllinggryte med smak av ananas og ingefær

Det dufter og smaker masse av denne kyllinggryten. Server med ris og nystekt nanbrød.

Denne retten er fri for både melk og gluten. Oppskriften er til 4 personer.

Dette trenger du:

  • 600- 700 g kyllingfilet (uten skinn)
  • 2-3 sjalottløk eller 1 vanlig gul løk (tåler du ikke løk erstatt med finsnittet stangselleri)
  • 1-2 fedd hvitløk (kan sløyfes)
  • 4-5 ringer frisk ananas, eventuelt hermetisk ananas (uten sukker), kan eventuelt erstattes med mango i treninger
  • 1 fast eple (norsk)
  • 1 paprika, rød eller gul
  • 2-3 vårløk
  • Olje til steking
  • 1 ½-2 ss frisk finrevet ingefær (ønsker du en mild smak holder det med 1 ss)
  • ¼-½ ts chilipulver, eventuelt 1-2 ts finhakket frisk chili
  • 1 -2 ss karri, kan eventuelt byttes ut med curry paste 1-2 ts – smak deg fram
  • 1 ts røkt paprikapulver, eventuelt vanlig paprikapulver
  • 5 dl kokosmelk, tykk/kremet, kokosmelk kan eventuelt byttes ut med matfløte
  • 2 ss maisennamel rørt ut litt kaldt vann til jevning

Slik gjør du:

Del kyllingfilet i strimler. Finhakk løk, del ananas og/eller mango i biter og paprika i biter og finsnitt vårløk.

Varm olje i en panne med høye kanter/wok. Stek kyllingstrimlene under omrøring i 2-3 minutter, tilsett løk og ingefær og stek til løken er gyllen. Tilsett krydder og eple i terninger. La surre i 2-3 minutter før kokosmelken tilsettes. Kok opp og la trekke 8-10 minutter. Tilsett ananas, eventuelt mango og finsnittet vårløk de siste 2-3 minuttene.

Smak til med salt, pepper og saft fra lime. Litt mer smak, tilsett litt mer krydder, finrevet ingefær og smak eventuelt til med sweet chili eller 1-2 ss mango chutney.

Server med ris og eventuelt nystekt nanbrød (jeg kjøper ferdigstekte nanbrød i butikken, sjekk hyllen med asiatisk mat).