Thomas Alsgaard: – Jeg er ikke årets far

GOD KVELD NORGE (TV 2): Det har vært mange reisedager både innen karrieren og andre prosjekter for Thomas Alsgaard. Det fører til mindre pappatid med barna.

Skal vi danse-aktuelle Thomas Alsgaard (48), best kjent som tidligere langrennsløper, innrømmer at det har blitt en del tid borte fra barna på grunn av karriere og prosjekter.

– Jeg er ikke årets far, og blir det ikke i år heller, sier Alsgaard til Dorthe Skappel da God kveld Norge møter han i Holmenkollen.

OL I LILLEHAMMER: Thomas Alsgaard slo gjennom som langrennsløper under vinter-OL i 1994 der han tok han gull på 3-mila.
OL I LILLEHAMMER: Thomas Alsgaard slo gjennom som langrennsløper under vinter-OL i 1994 der han tok han gull på 3-mila. Foto: Lise Åserud

Fokus på barnas drømmer

Det å være en far kommer ikke med en bruksanvisning for å lede deg gjennom rollen, og det har Alsgaard fått kjenne på.

– Jeg synes det er vanskelig å være en god far. Det er vanskelig å vite hva det er for det første, forteller han.

48-åringen forklarer at han har mye drive i seg selv og en slags rastløshet som gjør at han må drive på med noe hele tiden.

Tidligere har han drevet aktivt som langrennsløper og eid sitt eget privatlag innen langrenn. Den siste tiden har han drevet med egne prosjekter samt ulike former for realitydeltakelse.

– Selv om jeg de siste tre årene har vært mye hjemme har det fortsatt blitt en del reisedager, forklarer han og legger til:

– Men når jeg er hjemme så er jeg jo hjemme 24 timer i døgnet. Da prøver jeg å være flink til å gjøre ting med barna.

Han nevner blant annet å kjøre og hente dem på skolen og ta barna med på aktiviteter. Og det er spesielt en ting han er ekstra obs på:

– Jeg prøver å være flink til å gi dem en trygghet rundt drømmene de har, og at de skal få lov til å leve dem ut 100%, og at det faktisk er det viktigste i livet, sier Alsgaard.

Han forklarer at skole og utdannelse også er viktig, men er spesielt opptatt av deres drømmer og oppfordrer dem til å tørre å tenke litt annerledes.

Se dette innlegget på Instagram

God Jul 🎅🏻

Et innlegg delt av Thomas Alsgaard (@thomasalsgaard)

Leste hundemanualer

Da Alsgaard skulle få seg hund en tid tilbake leste han flere bøker om hvordan kan skulle håndtere det firbeinte dyret.

Selv mener han at han leste det meste som var av valpebøker for å forberede seg.

– Først leste jeg en bok og tenkte: dette virket bra. Så leste jeg en til, og der stod det noe helt annet, men så hørtes det også bra ut, forteller Alsgaard og fortsetter:

– Jeg leste fire slike bøker før jeg skjønte at det bare handlet om sunn fornuft. Derfor gadd jeg ikke lese noen når det kom til barn da.

SKAL VI DANSE: I år er Thomas Alsgaard deltaker i realityprogrammet Skal vi danse.
SKAL VI DANSE: I år er Thomas Alsgaard deltaker i realityprogrammet Skal vi danse. Foto: Espen Solli

Da 48-åringen opplevde å bli far for første gang ble fokuset flyttet og det var ikke bare idrett og han selv som var viktig lenger.

– Det er jo en annen hverdag da, og alt blir snudd på hodet. Men det ordner seg selv fordi forelskelsen blir så stor, forteller han.

– Jeg tror at alle som blir bedre og mødre kjenner hvor riktig det er, og at prioriteringene endres, sier Alsgaard.

Relatert