GUDSTJENESTE: Prinsesse Martha Louise og kjæreste Durek Verrett, her i samtale med sogneprest Jan-Erik Heffermehl etter gudstjenesten første juledag.
Foto: Terje Bendiksby / NTB
GUDSTJENESTE: Prinsesse Martha Louise og kjæreste Durek Verrett, her i samtale med sogneprest Jan-Erik Heffermehl etter gudstjenesten første juledag. Foto: Terje Bendiksby / NTB

Prinsesse Märtha og Durek Verrett åpner opp om Ari Behns dødsfall i podkast

Märtha Louise (49) og Durek Verrett (45) snakker om prinsessens avdøde eksmann.

I en podkast-samtale sier Märtha Louise at hun ikke har vært så aktiv på sosiale medier siden Ari Behn døde.

– Jeg har vært fokusert på barna mine og gå gjennom healingen etter hans dødsfall. Det har vært den tøffeste tiden i livet mitt. Sakte, men sikkert, prøver vi å komme oss på bena igjen.

Trenger du noen å snakke med?

Mental Helses hjelpetelefon: 116 123 (døgnåpent)

Kirkens SOS: 22 40 00 40 (døgnåpent)

Leve Landsforeningen for etterlatte ved selvmord: Tar imot henvendelser på e-post: post@leve.no eller telefon 22 36 17 00 (hverdager 9-15)

Kilde: Helsenorge.no og Sidetmedord.no

Takker Verrett

Prinsessen gjestet Verrets podkast «Ancient Wisdom Today». Episoden er over tre og en halv time lang og har fått navnet «Showing Up For Yourself & The World».

I samtalen sier hun også at hun er takknemlig for at Verrett var i Norge i julen i fjor.

– Det var helt fantastisk at du var der, sier Märtha.

VG omtalte podkast-samtalen først.

Husker det første møtet

I podkasten sier Verrett at han var spent da han skulle møte Behn for første gang, men at møtet ble en fin opplevelse.

Verrett sier selv at han er sjaman, og hadde drømt om Ari Behn før han møtte ham.

– Jeg husker da jeg først møtte ham og skulle snakke med ham. Vi ga hverandre en klem, og så sa han «jeg har ventet på deg», sier han i podkasten.

Verrett er tydelig preget når han snakker om familien til Behn.

– Det var veldig tøft. Det var en tøff periode fordi jeg brukte så mye tid på å ønske å være i livet hans, og være hans venn etter den dagen vi hadde sammen, sier han.

Ønsker ikke å bli dronning

I podkasten snakker hun også om det å være kongelig. Märtha Louise er glad hun ikke er neste person i arvefølgen.

Hun snakker om hvordan grunnloven, på det tidspunktet hun ble født, hindret kvinner i å bli regenter.

– Jeg er glad for at broren min skal ta over for pappa, for å være ærlig. Det er en livslang plikt og en vidunderlig måte å være der for folket, men du må ofre mye for å ha den rollen, Jeg vet at broren min vil gjøre en bra jobb som konge, og gjør allerede en bra jobb som kronprins, sier hun, og legger til:

– Hadde jeg vært kronprinsesse hadde jeg nok ikke møtt deg, og det hadde vært trist.

Verrett spør om denne opplevelsen har vært opptakten til at hun er engasjert i å styrke kvinners rolle i samfunnet.

– Mamma har vært en drivskraft for meg. Hun kommer ikke fra en kongelig familie. Da hun kom inn i kongefamilien var bestefar konge og kona hans hadde nettopp dødd. Det var ingen kvinner i palasset.

PAR: Dronning Sonja og kong Harald fotografert på Kongsseteren i OsloFoto: Sven Gj. Gjeruldsen / Det kongelige hoff / NTB
PAR: Dronning Sonja og kong Harald fotografert på Kongsseteren i OsloFoto: Sven Gj. Gjeruldsen / Det kongelige hoff / NTB

Fikk ikke eget kontor

Martha Louise beskriver det som om det ikke var plass til moren i slottet. I starten hadde visstnok ikke Dronning Sonja et eget kontor en gang.

– I barndommen min var det en gradvis aksept for at hun var likeverdig pappa. Det var vanskelig for henne å bli respektert som kvinne, ved siden av pappa. Pappa ville alltid at hun skulle være der, og være likeverdig ham.

– Det er alle disse gammeldagse tingene hun måtte gå gjennom og endre, før hun kunne komme dit hun er nå. Nå har hun et kontor som er like stort som ham og er likeverdig ham, selv om pappa har makten og tar valgene, selvsagt. Når det kommer til de to, er de likeverdige.

God kveld Norge har prøvd å kontakte prinsessens management, men vi har foreløpig ikke fått svar.

Relatert