Anders Baasmo er tilbake som Roy Gundersen, mens Kathrine Thorborg Johansen er ny som Sylvia.
Anders Baasmo er tilbake som Roy Gundersen, mens Kathrine Thorborg Johansen er ny som Sylvia. Foto: SF Studios

filmanmeldelse:

«Børning 3» er fartsfylt tull som ikke holder helt til mål

Dette er halvannen time tull og fjas med hauger av bilkjøring. «Børning 3» har mye teit humor som innimellom treffer, men som litt for ofte bommer eller gjentas til det kjedsommelige.

Børning-filmene har en stor fanskare, som sannsynligvis ikke kommer til å bli skuffa over denne tredje bilfilmen, som holder farten og underholdningsverdien oppe en god stund, men som dessverre ikke holder helt til målstreken.

I «Børning 3» går turen til Tyskland og racerbanen Nürburgring.
I «Børning 3» går turen til Tyskland og racerbanen Nürburgring. Foto: SF Studios

Gjengen på tur

«Børning 3» starter med et bilrace opp Trollstigen, der Roy Gundersen (Anders Baasmo) og hans kjære Sylvia (Kathrine Thorborg Johansen) skal gifte seg på toppen. Roy blir imidlertid slått på målstreken av Sylvias eks-kjæreste fra Berlin.

Robin (Alexandra Maria Lara) er en steintøff racerdame som vil vinne Sylvia tilbake og utfordrer Roy til bilrace på racerbanen Nürburgring i Tyskland, før hun stikker av med Sylvia i en Porsche(!).

Dermed går turen nedover i Europa, for Roy, kompisene Nybakken (Otto Jespersen) og Doffen (Sven Nordin), datteren Nina (Ida Husøy) og TT (Trond Halbo), og på veien dukker det opp både en svensk Roy og en tysk Roy.

Dessuten treffer vi tidligere politibetjent Philip Mørk, som nå kjører turistbuss, og som tar opp jakten på sin nemesis Roy, i samarbeid med tyske politibetjenter.

Tull og fjas og bilkjøring

Dette er halvannen time tull og fjas med hauger av bilkjøring.

Historien henger sånn passe på greip og den er stappfull av tull og usannsynligheter, men det er heller ikke så farlig. Historien er jo bare der for å pakke inn de ulike bilscenene. Og her er det bilscener på rekke og rad. Fra Trollstigen, til autobahn, til bygater, til racerbanen Nürburgring.

Det er et riktig grep å utvide Børning-universet utover i Europa, til Tyskland, med den store finalen på racerbanen Nürburgring.

De heftigste biltriksene er digitale, og det funker ganske bra, men er ikke alltid like vellykka. Innimellom ser det litt vel mye ut som dataspill.

Kompisene Nybakken (Otto Jespersen) og Doffen (Sven Nordin).
Kompisene Nybakken (Otto Jespersen) og Doffen (Sven Nordin). Foto: SF Studios

Teit humor som innimellom treffer

Filmen klarer å introdusere mange nye rollefigurer på en passe troverdig måte. Altså troverdig i Børning-universet.

Det er gode skuespillere både på norsk og tysk side, med kalkulert overspill som beveger seg på grensa og innimellom tipper langt over.

«Børning 3» har mye teit humor, og innimellom treffer den. Veldig ofte bommer den eller gjentas til det kjedsommelige.

Nybakkens crush på Wenche Myhre er ganske fornøyelig, det samme er den lune humoren mellom Nybakken og makker Doffen, mens humor på svensk, tysk og norsk Roy er bare teit. Det samme er Philip Mørk og de tyske politimennenes jakt på Roy og gjengen.

«Børning 3» er leken og hele tiden bevisst sin teite humor, men den kunne absolutt vært mer morsom. Den er underholdende og actionfylt en stund, men går etter hvert for mye på tomgang.

Terningkast 3

Relatert