PROTESTERER: Kim Kardashian West er én av kjendisene som «fryser» sosiale medier i et døgn for å protestere mot Facebook.
PROTESTERER: Kim Kardashian West er én av kjendisene som «fryser» sosiale medier i et døgn for å protestere mot Facebook. Foto: Willy Sanjuan/Invision/AP

«Fryser» sosiale medier i protest

Kim Kardashian West og flere kjendiser protesterer mot falsk informasjon og hat-innhold på Instagram og Facebook.

TV-stjerne Kim Kardashian West «fryser» sin Facebook- og Instagramkonto i ett døgn i protest mot spredning av feilinformasjon og hat på plattformene. Onsdag vil hun ikke publisere noe på sine kontoer og hun oppfordrer sine følgere til å gjøre det samme.

– Feilinformasjon som deles på sosiale medier har en alvorlig innvirkning på valg og det undergraver demokratiet vårt, skriver hun på Twitter.

West har 188 millioner følgere på Instagram og er blant verdens mest fulgte.

Flere kjendiser deltar i internettdemonstrasjonen «Stop Hate for Profit» som varer hele uken fra og med mandag 14. september. Onsdag fryser blant annet skuespillerne Leonardo DiCaprio, Jennifer Lawrence pg Orlando Bloom sine profiler, skriver CNN.

Kjendisene ønsker at Facebook, som flere ganger har blitt beskyldt for skal overse hatefulle ytringer og feilinformasjon, skal gjøre mer for å hindre delingen av disse.

Relatert