Sebastian Zalo (23) har brukt musikken som terapi

Rap-artisten har sluppet plate hvor han forteller historier fra sin oppvekst med moren og sine to brødre i Horten.

Den 23 år gamle rap-artisten Sebastian Zalo har de siste årene fått mye oppmerksomhet for sine live-opptredener på festivaler.

Han viser mye følelser gjennom musikken sin, noe som er helt naturlig for 23-åringen fra Horten. Nå er han aktuell med ny plate som omhandler barndommen og oppveksten i byen der musikkarrieren startet.

NYTT ALBUM: Sebastian Zalo er bare 23 år gammel men har lang fartstid i gamet.
NYTT ALBUM: Sebastian Zalo er bare 23 år gammel men har lang fartstid i gamet. Foto: Universal Music

– Vi har noe som heter åpen scene, som er hver andre måned her på kulturhuset i Horten. Jeg pleide å komme hit å rappe helt i starten, da vi ikke hadde noen andre steder å spille, forteller han til TV 2.

Se video i toppen av saken.

Innholdsrik oppvekst

Lyrikk står sentralt når Sebastian lager musikk, og gjennom en svært innholdsrik oppvekst og sin personlige refleksjon er det en sterk identitet som preger tekstene hans.

Gjennom dedikert arbeid det siste året og nyoppdaget tilnærming til musikken, har en helt ny «sound» tatt form.

– Jeg synes det er få artister som ligner på meg i Norge som omfavner det å være fra en liten by. Det å plukke meitemark oppe i skogen er ting jeg synger om og som man gjør i slike små byer som Horten, sier han.

Terapi

Etter suksessen med låter som «Kjære frykten min» og «Verdensmester» så vi også Sebastian Zalo imponere med sin norske versjon av låten «Svag», fremført på P3.

Nå slipper han sin første plate og har gravd godt i oppveksten med en alenemor og sine to brødre.

– Jeg har prøvd å se tilbake på barndommen min å finne svar. Jeg har slitt med å huske ting, men nå er jeg forbi det etter å ha sluppet albumet. Det har vært terapi for meg å gjenfortelle meg selv hvem jeg er og hvordan jeg kom hit, avslutter Sebastian Zalo.

Relatert