Pannekaker med sprøstekt bacon og lune epler

Wenche har tatt turen til Geiranger og byr på smakefulle pannekaker. Bruk gjerne norske epler og plommer og topp det hele med litt honning.

Dette trenger du:

  • 6-8 skiver bacon + eventuelt litt smør til steking
  • Pannekakerøre (4-5 stk pannekaker, avhengig av størrelsen på pannen)
  • 3-4 egg
  • 1 dl vann
  • 2 ½-3 dl matfløte eller kaffefløte
  • Ca. 1 dl hvetemel, gjerne blandet med grovt
  • ½ ts salt
  • 1 ts sukker
  • Finhakket gressløk

Slik gjør du:

Begynn med å lage pannekakerøre. Visp sammen egg og vann, tilsett salt, sukker og mel litt etter litt. Pisk til en glatt røre mens fløten tilsettes til passende tykk pannekake rører. La røren svelle ca. 10 minutter før steking. Mens røren sveller, stek tynne skiver bacon i pannen eventuelt i litt smør. Legg baconet til side og hold varmt. Stek epler og eventuelt plommer delt i to (fjern steinen) raskt i litt baconfett. Hold varmt.

Stek pannekaker i en liten stekepanne med litt av baconfettet. Dryss med gressløk og stek pannekakene på begge sider.

Server fleskepannekakene med stekte epler og plommer, ringle eventuelt over litt honning og kvern med grovmalt pepper.