EKSKJÆRESTER: Skuespillerne kjemper nå mot det de hevder er usanne rykter som spres fra anonyme kontoer på Twitter.
EKSKJÆRESTER: Skuespillerne kjemper nå mot det de hevder er usanne rykter som spres fra anonyme kontoer på Twitter. Foto: Frazer Harrison

Stjernene fortviler etter skred av anonyme overgrepsanklager

Lili Reinhart (23) og Cole Sprouse (27), samt to andre Riverdale-kolleger er utsatt for overgrepsanklager fra en rekke anonyme twitterbrukere.

kjendisparet, Lili Reinhart og Cole Sprouse, er blant annet kjent fra Netflix-serien «Riverdale» gikk fra hverandre for få uker siden, men helgens hendelser, har fått dem til å kjempe samme kamp.

Søndag ble nemlig både Lili Reinhart (23), Cole Sprouse (27), samt Riverdale-kollegene Vanessa Morgan og KJ Apa, anklaget for overgrep fra flere anonyme twitterkontoer, skriver Daily Mail.

En av kontoene utgir seg for å være en kvinne som i detalj beskriver et seksuelt overgrep som skal ha skjedd av Sprouse på en fest i 2013.

– Slår hardt tilbake

Skuespillerne går hardt ut på Twitter og sier de skal forfølge saken - rettslig om de må - for å få tilbakevist anklagene.

«Tidgliere i dag ble jeg og tre andre kolleger feilaktig ankleget for seksuelle overgrep fra anonyme kontoer på Twitter. Jeg tar disse anklagene veldig seriøst, og vil kontakte rette instanser for å komme til bunns i saken», skriver Sprouse.

«Falske anklager gjør enorm skade for ofre for seksuelle overgrep», skriver han videre.

Reinhardt har retvitret ekskjærestens melding, og skriver også at hun vurderer å gå til rettslige skritt for å tilbakevise anklagene.

– Skader ekte overgrepsofre

«Jeg har alltid tatt overgrepsanklager alvorlig, men det er bevist at denne kontoen bare var laget for å skape falske historier om meg og mine kolleger. Jeg kan ikke tenke meg noe mer sykt enn å lyge om seksuelle overgrep» skriver hun.

Skuespiller Madelaine Petsch - også castet i Riverdale - har gått ut og forsvart kollegene sine i en video på Instagram.

– Som en person som har opplevd seksuelle overgrep, er det dypt urovekkende at noen synes det er ok å falsk anklage noen for det. Dette er grunnen ekte overgrep av og til ikke blir tatt seriøst. Du bør skamme deg. Det er ekkelt, skriver hun på Twitter.