BRUDD: Angelina Jolie og Brad Pitt søkte om skilsmisse i 2016, etter to års ekteskap.
BRUDD: Angelina Jolie og Brad Pitt søkte om skilsmisse i 2016, etter to års ekteskap. Foto: Richard Shotwell

Derfor ville Angelina Jolie (45) skille seg fra Brad Pitt

Skuespilleren åpner opp om hvorfor hun tok ut separasjon.

I et nytt intervju med Vogue India forteller Angelina Jolie om hvorfor hun tok ut separasjon fra skuespillerkollegaen Brad Pitt (56).

Paret var kun gift fra 2014 til 2016, men Pitt søkte om å adoptere Jolies to barn, datteren Zahara og sønnen Maddox, allerede i 2005 – samme år som han skilte seg fra Jennifer Aniston. I april 2019 ble separasjonen offisiell.

– Den rette avgjørelsen

Under intervjuet får Jolie spørsmål om hvordan hun og barna har hatt det etter bruddet med barnefaren Pitt.

Jolie svarer at hun valgte å ta ut separasjon for familien sin skyld.

– Jeg skilte meg for familien min. Det var den rette avgjørelsen. Jeg fokuserer fortsatt på barnas beste. Noen har utnyttet stillheten min, og barna ser løgner om seg selv i media. Men jeg minner dem på at kun de kjenner sin egen sannhet og sitt eget sinn. De er faktisk seks modige og sterke unge mennesker.

Jolie og Pitt har seks barn til sammen. Maddox (18), Pax Thien (16) og Zahara Marley (15) er adoptert, mens Shiloh Nouvel (14) og tvillingparet Vivienne Marcheline (11) og Knox Leon (11) er det tidligere ekteparets biologiske barn.

Jolie fikk hovedomsorgen

Bruddet preget Jolie, og det påvirket henne både fysisk og psykisk. Pitt beskrev forholdet til Jolie som å først vinne i lotteriet, men deretter skusle det bort.

I november 2018 kom Jolie og Pitt til en enighet om en samværsavtale. Jolie har hovedomsorgen, mens Pitt har samvær med barna i helger.

Under covid-19 har barna flyttet frem og tilbake mellom de to hjemmene, som er i nærheten av hverandre.