Gjør endringer i siste liten før Gullruten

Noen av kjendisene som møter opp på rød løper må vente i forskjellige møterom på hotellet, hvor de ser sendingen på storskjerm før de blir hentet inn i salen i puljer.

Gullruten sendes på TV 2 og TV 2 Sumo fredag 19. juni klokken 21.40. Programlederne Sigrid Bonde Tusvik og Morten Hegseth sier at det vil bli en annen type sending i år, siden det planlagte showet i mai ble avlyst.

Dropper champagne

Programlederne, produksjonen og TV 2 er alle svært opptatte av å overholde smittevernsreglene.

– Hele programmet sprites med antibac, det skal holdes avstand og det skal drikkes Pepsi Max istedenfor champagne, så vi ikke får beskyldninger om å ha spredt korona, sier Hegseth til God kveld Norge.

Som kjent vil prisutdeling sendes fra Clarion Hotel Oslo, og ikke Grieghallen i Bergen hvor den tradisjonsrike prisen pleier å bli delt ut. TV 2 får opplyst at også lokasjonsvalget handler om korona-hensyn.

Se intervjuet med programlederne øverst i saken.

Kjendisenes venter i møterom

En av de mer drastiske endringene fra tidligere, er at det kun vil være 50 personer i salen til en hver tid. Showet skal sendes i fire deler, og mellom disse delene vil kjendiser hentes fra møterom rundt om på hotellet.

Produksjonsleder for Gullruten, Lena Lübeck, kunne informere om hvordan de skulle løse dette rent praktisk.

– Vi skifter ut de nominerte tre ganger, slik at det vil være nye nominerte til hver del. Og det er kun nominerte i salen, ingen andre. De som ikke er i salen vil være plassert på oppholdsrom med skjerm slik at de kan følge sendingen frem til deres del skal sendes. De som er ferdige med sin del får gå hjem.

PROGRAMLEDER: Sigrid Bonde Tusvik har ledet Gullruten siden 2017 .
Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
PROGRAMLEDER: Sigrid Bonde Tusvik har ledet Gullruten siden 2017 . Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

– Stakkars

Bonde Tusvik tror at TV-titterne vil få inntrykk av et glamorøst show, selv om kjendisene må rullere og vente på møterom.

– Jeg føler ikke de som ser på TV vil kjenne på det. De som rullerer, stakkars, de må kjenne litt på det.

På grunn av smittevernhensyn var det i utgangspunktet ikke lov med en rød løper på arrangementet, men torsdag ettermiddag fikk TV2.no opplysninger om at dette lar seg gjøre likevel.

Den røde løperen vil være utenfor hotellet, hvor journalister og fotografer har fått oppmerkede soner de må holde seg innenfor.

Sendingen fra rød løper kan ses på TV 2 Nyhetskanalen fra klokken 18.00.