GJENGEN: Pete (Richard Ruccolo), Sharon (Traylor Howard) og Berg (Ryan Reynolds) i «Pizzagjengen».
GJENGEN: Pete (Richard Ruccolo), Sharon (Traylor Howard) og Berg (Ryan Reynolds) i «Pizzagjengen». Foto: (TV 2-arkiv)

Hva skjedde med «Pizzagjengen»?

To av dem ble superstjerner. Men hva skjedde med resten av «Pizzagjengen»?

I 1999 dukket TV-serien «Pizzagjengen» opp på norske TV-skjermer.

Serien handlet om kompisene Pete og Berg, og venninnen deres Sharon.

Ved siden av å bo sammen i et lite mini-kollektiv, jobbet de to kameratene på den lokale pizzasjappen. Sammen funderte de tre over livets små og store mysterier, og drømte alle om en helt annen karrière.

Skiftet navn

I Norge ble serien vist på TV 2 fra 1999, og ble senere sendt i reprise på både TV 2 Zebra og TV 2 Humor. Det ble i alt laget fire sesonger.

På engelsk het serien opprinnelig «Two Guys, a girl and a Pizza Place», men ble endret til «Two Guys and a Girl» etter at pizzasjappen gradvis forsvant fra handlingen. Norske seere som kun har sett de to siste sesongene, har nok lurt på hvorfor serien egentlig het «Pizzagjengen». Nå vet du svaret.

I tillegg til de tre hovedrollene, som alle medvirket i samtlige av seriens 81 episoder, dukket det opp flere andre karakterer som markerte seg i løpet av de fire sesongene showet varte.

Hva skjedde videre?

Johnny begynte å date Sharon, mens Ashley fant en slags finurlig tone med både Pete og Berg.

Men hva skjedde med skuespillerne fra «Pizzagjengen» etter at serien ble tatt av luften?

Ryan Reynolds (43)

STJERNE: Ryan Reynolds har blitt en stjerne.
STJERNE: Ryan Reynolds har blitt en stjerne. Foto: ANGELA WEISS

Reynolds er den som har klart seg best av «Pizzagjengen», i alle fall om man ser på en videre karrière innen film og TV. Etter rollen som Leslie «Berg» Bergen, spilte han i flere helt midt på treet-filmer. Men han holdt navnet sitt varmt, og etter brukbare «Burried» i 2010 dukket det opp filmtilbud mot storheter som både Samuel L. Jackson og Denzel Washington.

De siste årene har han gjort «Deadpool» til sin egen, og om ikke lenge dukker det opp en tredje film i serien. Reynolds har også gjort det skarpt på det private plan. Forhold med Alanis Morissette, Scarlett Johansson og Blake Lively har hjulpet på stjernestatusen. Sistnevnte har han vært gift med siden 2012, og sammen har de tre jenter.

Traylor Howard (53)

BORTE: Traylor Howard har forsvunnet fra rampelyset.
BORTE: Traylor Howard har forsvunnet fra rampelyset. Foto: ddp

Årene etter «Pizzagjengen» så lyse ut for Howard. Hun spilte mot Jim Carrey i «Me, Myself & Irene» og hadde en stor rolle i den populære TV-serien «Monk». Men så ble det tyst. Etter 2010 har det så og si stått stille for 53-åringen.

I 2019 gikk hun ut og forsvarte en amerikansk senator som var utsatt for seksuelle anklager fra 2005. Hun sa at hun ikke hadde opplevd noe sånt med han, og kalte han for en god mann. Howard giftet seg for tredje gang i 2012, og har to sønner.

Richard Ruccolo (48)

DEN GANG: Richard Ruccolo.
DEN GANG: Richard Ruccolo.

Rollen som Pete Dunville plasserte Ruccolo på kartet, noe som gjorde at han blant annet dukket opp i både «X-files» og «Venner for livet»-oppfølgeren, «Joey».

Men det tok aldri helt av, og selv med mindre roller i flere andre og kjente serier som «NCIS» og «Frustrerte Fruer» ble det roligere og roligere for Ruccolo. Etter 2016 har han ikke medvirket i noe, verken på TV eller film. Ruccolo har vært gift siden 2008.

Suzanne Cryer (53)

AKTIV: Suzanne Cryer har hatt en flott karriere de siste årene.
AKTIV: Suzanne Cryer har hatt en flott karriere de siste årene. Foto: Jill Johnson

En som derimot har klart å holde hjulene i gang er Suzanne Cryer, som spilte Ashley Walker i serien. Hun har medvirket i en imponerende liste over kjente TV-serier. Vi nevner «Frasier», «Kongen av Queens», «Bones», «CSI: Miami», «Frustrerte Fruer», «Dexter», «Criminal Minds» og «Grey's Anatomy» for å nevne noen. De siste årene har hun vært å se i «Silicon Valley», der hun gjennom 45 episoder spilte Laurie Bream.

En artig ekstraopplysning er at Cryer faktisk spilte «The yada yada yada»-damen i den ene episoden hun var med i av «Seinfeld». Klassiker.

Cryer har vært gift siden 2000 og har tre barn.

Nathan Fillion (49)

AKTUELL: Nathan Fillion er aktuell med «The Rookie».
AKTUELL: Nathan Fillion er aktuell med «The Rookie». Foto: Ed Herrera

Hvem hadde trodd at den litt enkle Johnny Donnelly skulle bli den kanskje mest suksessrike skuespilleren av dem alle? For Fillion har nemlig markert seg noe voldsomt i årene etter «Pizzagjengen». Han har hatt hovedrollene i serier som «Firefly» og «Castle». Sistnevnte med solide 173 episoder, hvor han også vant flere priser for.

Nå er han superaktuell i den nye politiserien «The Rookie». I tillegg har han spilt i en rekke filmer og lånt bort stemmen sin til både tegnefilmer og dataspill. Visste du at han er døv på venstre øre?

Kilder: Wikipedia og IMDB.