Den perfekte helgemenyen
Saftig kyllingfilet med spekeskinke som hovedrett og sjokoladekake med kokosglasur til dessert.
Dagens sjokoladekake lages uten egg.
Oppskriften på kyllingfilet er til 4 personer. Lag tilbehøret før kyllingfiletene stekes. Se tips.
Kylling filet med spekeskinke og sitron:
- 3-4 kyllingfileter (avhengig av størrelse)
- Grovmalt pepper og litt salt
- 3-4 skiver tynne store spekeskinke
- Olje og smør til steking
- 2-3 fedd knust hvitløk
- 3-4 skiver sitron
- 3-4 kvister friske urter (en til hver kyllingfilet)
Slik gjør du:
Dryss kyllingfiletene med grovmalt pepper og litt salt (spekeskinke er salt, så vær litt varsom med saltet). Legg en kvist frisk urter på hver kyllingfilet og pakk hver kyllingfilet inn i en skive spekeskinke, fest spekeskinken med en liten tynn pinne. Varm stekeovnen til 125 grader.
Varm olje i en stekepanne, tilsett knust hvitløk og smør og la smøret bruse ut før kyllingfiletene legges i pannen. Stek i 3-4 minutter, før kyllingfiletene snus, skinken begynner å bli sprø. Legg en sitronskive på toppen. Stek kyllingfiletene 3-4 minutter på andre siden. Sett pannen inn i varm stekeovn 125 grader og stek i 10-15 minutter, til kyllingfiletene er gjennomstekt, men fremdeles saftige. Ta ut pannen med kyllingfiletene og la dem hvile i ca. 10 minutter før servering.
Tips:
Server med potetmos. Stekte poteter eller ris og en grønnsalat og eventuelt en rømme/yoghurtdressing.
Sjokoladekake uten egg:
Surmelk gjør denne kaken saftig, myk og holdbar. Egner seg også godt til frysing. Kaken stekes i en langpanne. Bakepulver byttes ut med natron.
Varm stekeovnen til 180 grader.
Kakedeig:
- 150 g smør
- 5 ss bakekakao
- 1 l kefir
- 6 dl sukker
- 1 ss natron
- Ca. 9 dl hvetemel
Smelt smør og rør inn kakao. Hell melken i en arbeidsbolle rør inn sukker og kakaosmøret. Sikt inn hvetemel og natron og rør lett sammen til en glatt deig. Hell deigen i en bakepairkledd langpanne (ca. 30x40 cm). Stek på midterste rille i ca. 40 minutter. Sjekk med en bakepinne (eventuelt en tynn rå spagettipinne) at kaken er gjennomstekt, uten å bli tørr. Avkjøl kaken i formen mens glasuren lages.
Glasur:
- 150 g smør
- 100 g kokesjokolade eventuelt en blanding av melkesjokolade og kokesjokolade
- 1 ss kakao
- 1 ss vaniljesukker
- 500 g melis
- ½ dl melk/matfløte, kaffe eller appelsinjuice til passe konsistens
- Kokos til pynt
Smelt smør i en kasserolle, trekk kasserollen vekk fra platen og tilsett sjokolade i biter og la sjokoladen smelte i smøret. Rør inn kakao til en glatt masse før melis og vaniljesukker tilsettes og piskes til en glatt krem. Fordel over den avkjølte kaken og dryss med kokos.