ENIG MED HANSEN: Isabel Raad og Martine Lunde støtter Mads Hansen
ENIG MED HANSEN: Isabel Raad og Martine Lunde støtter Mads Hansen

Mads Hansen får støtte fra uventet hold: – De oppfører seg som tullinger

GOD KVELD NORGE (TV 2): Mads Hansen har hengt ut flere realitydeltakere for brudd på korona-retningslinjer, og får nå støtte fra flere realitydeltakere.

Den tidligere fotballspilleren og VGTV-profilen Mads Hansen (36) er kjent for å ikke legge noe imellom overfor influensere og kjente profiler på Instagram.

Denne uken har Hansen vært i ordkrig mot den tidligere Paradise Hotel-deltakeren Carl Aksel Jansen (24), og i forrige uke gikk han hardt ut mot Ex on the Beach-deltaker Mario Riera (22), som trosset restriksjonene fra myndighetene og dro på fest.

– Enten så forstår de ikke alvoret, eller så er de verdens mest egoistiske mennesker som forstår alvoret, men tenker det er viktigere at de får ha en kul fest en kveld enn at andre overlever, fortalte Hansen til God kveld Norge.

– Jeg skjønner at det blir en del reaksjoner og situasjonen var nok litt uheldig, og vi beklager for dette! Vi forstår alvoret, og dette vil selvfølgelig ikke gjenta seg, fortalte Riera til Nettavisen.

Gjentok seg

Kort tid etter var Riera og andre reality-kolleger på fest igjen.

Foto: Skjermdump: Mads Hansen

– «Forstår dere egentlig alvoret?», spurte Mads Hansen på Instagram.

Riera og Hansen har siden den gang utvekslet pek mot hverandre på bildedelingsappen.

– Prøv korona-versjonen av Nintendos tidløse klassiker! Hver level består av en fest der du skal bryte flest mulig retningslinjer uten å bli avslørt. Blir du tatt? Ikke noe problem. Da er det bare å legge seg flat og starte på neste level - du har uendelig med liv! skriver Hansen på Instagram under et redigert bilde av Riera.

– I år tar jeg bursdagsfeiringen min med Mads Hansen, skriver Riera i et annet innlegg og «Pick up the phone, we need to talk» i ett annet.

God kveld Norge har ikke fått en kommentar fra Riera etter gjentatte forsøk.

Får støtte fra uventet hold

Hansen har tidligere hatt ordkrig med blant andre blogger og reality-profil Isabel Raad. Nå støtter hun Hansens refsing.

– Dette syns jeg er helt riktig. Nå er det snakk om samme person som har gjort dette, og da synes jeg det er helt rett at man tar de som bryter retningslinjene. Spesielt når det skjer gjentatte ganger, da virker det som om personen ber om det, forteller hun til God kveld Norge.

– Jeg synes vi skal respektere hverandre og reglene sånn at vi kommer tilbake til normalen så fort som mulig, fortsetter hun.

Misbruker makten sin

Raad er ikke alene om å støtte Hansen, blogg-kollega, Martine Lunde synes det er trist at kjendiser misbruker makten sin.

ENIG: Martine Lunde i Oslo. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
ENIG: Martine Lunde i Oslo. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: Terje Pedersen

– Jeg synes det er ganske bra at det er noen som sier ifra, for å være helt ærlig. Det er trist å se at mennesker med stor følgeskare viser at det er greit å dra på fest. Folk burde holdt seg hjemme, forteller bloggeren.

– Jeg synes det er synd at folk misbruker makten sin til å oppføre seg som tullinger i denne perioden, avslutter hun.

– Offentlig gapestokk

En som derimot mener at Hansen ikke burde utlevere personer er tidligere Paradise Hotel-deltaker Erik Sæter.

– Jeg kan være enig i at de er idioter som drar på fest. Og det som er enda dummere er å legge ut video av det, det er historisk dumhet, sier han.

– Men så er dette med offentlig gapestokk. Du kan kanskje få flere hundre drapstrusler på grunn av det som Mads legger ut. Det er veldig få som har den makten, Mads er kanskje den eneste i Norge som har den makten og bruker det, det er litt skummelt, fortsetter han.

Anklager, dommer og bøddel

Sæter mener at folk ikke tenker på at journalister er regulert av Vær Varsom-plakaten, mens Hansen ikke er det.

– Når man snakker om at det er skummelt at influensere har så stor påvirkning når det kommer til operasjoner og helseråd, så gjelder det det samme mot Mads Hansen, han har også stor påvirkning, sier han.

UENIG: Erik Sæter under Gullruten i Bergen Foto: Berit Roald / NTB scanpix
UENIG: Erik Sæter under Gullruten i Bergen Foto: Berit Roald / NTB scanpix Foto: Berit Roald

– Det blir feil når Mads Hansen skal være anklager, dommer og bøddel, fortsetter Sæter.

Sæter har et forslag til hva man kan gjøre istedenfor å henge ut enkeltpersoner i offentligheten.

– Du kan straffes med bot hvis du bryter retningslinjene. Så hvis du virkelig bryr deg, ta skjermbilde av regelbruddet og dra til politiet med bildene, avslutter han.

Uenig med Sæter

Mads Hansen under VG-lista i Oslo.
Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
Mads Hansen under VG-lista i Oslo. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix Foto: Braastad, Audun

Hansen stiller spørsmål ved argumentet til Sæter og mener offentlige personer bør være forberedt på kritikk.

– Erik Sæther mener altså at man ikke skal kritisere og henge ut folk som bryter lover og regler, fordi det kan komme mishagsytringer mot dem. Da er vi uenige, for å si det mildt, forteller Hansen.

– Jeg mener at offentlige personer som bryter lover og regler må være forberedt på kritikk fra såvel medier som på sosiale medier, fortsetter han.

Hansen understreker at det handler om liv og helse, og at forbilder med mange følgere kommuniserer feil budskap ved å bryte retningslinjene.

– Det som gjør det ekstra kritikkverdig, og skummelt, er at de er forbilder med titusenvis av følgere. Da kommuniserer de til alle disse at det er helt ok ikke å følge myndighetenes retningslinjer, forteller Hansen.

– Hvis jeg kan nå ut til de samme følgerne og fortelle hvor idiotiske disse handlingene er, og at man er en idiot og egoist hvis man ikke overholder reglene, er jeg mer enn fornøyd, sier han.