Smakfull omelett med norske råvarer

Wenche har besøkt Skarstad Gartneri & Gårdsmarked. Her er oppskriften på en omelett med vårens grønnsaker, friske urter og spekemat.

Vårlig omelett fra Skarstad Gartneri & Gårdsmarked, Kongsvinger. Og husk - det er viktig å ha god tid og tålmodighet når du lager omelett.

Dette trenger du:

  • 4–6 egg
  • 4-6 ss vann
  • 1-2 ss sennep
  • Salt og pepper
  • 4-6 ss spekepølse
  • Små tomater
  • Friske urter og salat
  • Finrevet smakfull hvit lokalprodusert ost
  • Flytende Melange med rapsolje til steking (i samarbeid med produktplassering)
  • Spekemat, diverse vårlige grønnsaker, ost

Slik gjør du:

Pisk sammen egg, vann, sennep, salt, pepper og finrevet ost. Varm en panne med litt flytende Melange med rapsolje. Tilsett finhakket spekepølse i pannen. Hell over eggeblandingen og senk temperaturen til middels varme til omeletten begynner å stivne. Legg i små tomater delt i to/litt tykke skiver. Vend lett i omeletten slik at den flyende massen fordeles i den stivnede omeletten. Dryss over ost og finhakket spekepølse og la osten smelte litt før urter og ruccolasalat eller tynne spinatblader drysses over.

Server med brød, eventuelt litt mer spekemat og en rømmedressing, smakt til med finhakket gressløk, sitron og ørlite sukker (eventuelt også finhakket hvitløk).