Krydret indisk plukkfisk

Kedgeree er en indisk rett med røkt fisk, ris og egg.

Kedgeree kan gjerne servertes med råkost og yoghurt og chutneydressing.

Dette trenger du:

  • 2-3 egg
  • Ca. 400 g røkt fisk, for eksempel kolje eller torsk
  • 1 stort laurbærblad
  • 2 ½ langkornet ris/basmatiris (med koketid på minst 20 minutter)
  • 1 løk, finhakket
  • 1-2 fedd hvitløk, finhakket
  • 2-3 ss olje (soya eller solsikkeolje)
  • 1 ts malt koriander
  • 1 ts malt spisskum
  • ½ ts gurkemeie
  • 3-4 dl kokevann fra fisken
  • 2 sitroner
  • Salt, grovmalt pepper
  • Frisk hakket koriander (vanskelig å få tak i frisk koriander, erstatt med persille og dill)

Slik gjør du:

Trekk fisken i kokende usaltet vann i 10-15 minutter, til bena løsner, tiden er avhengig av tykkelsen på fiskeskivene. Ta opp fisken og rens den for skinn og ben mens den er varm. Kokevannet fra fisken brukes til å koke risen i.

Surr finhakket løk og hvitløk i olje i en stekepanne med høye kante. Surr til løken er blank. Tilsett krydder og ris, vend lett sammen og tilsett ca. 3 dl av kokevann fra fisken. Kok opp og la trekke til risen er mør ca. 20 minutter, tilsett eventuelt litt mer av kokevann fra fisken slik at det ikke koker tørt. Vend lett om på den kokte risen slik at den blir luftig.

Del fiskekjøttet i litt store biter og vend lett ned i den kokte risen. Tilsett finhakket koriander, vend lett om. Anrett på fat, legg over egg i båter og sitronbåter.