Fristende og delikate småretter
Norske råvarer står i fokus når Kari Innerå byr på tomat og mozarellasalat og asparges med reker og pepperrotsalat.
Mesterkokk Kari Innerå er kjøkkensjef og eier av Brasserie Rivoli. Disse oppskriftene er beregnet til 4 personer.
Tomat og mozzarellasalat med Ramsløk:
- 350 g tomater
- 1 pk mozzarella eller burrata
- 1,5 dl olivenolje
- 3 ss eddik, gjerne sherryeddik eller hvitvinseddik
- 1 sjalottløk finkuttet
- 10 stilker ramsløk (kan sløyfes, basilikum kan brukes istedenfor)
- Salt
- Pepper
Slik gjør du:
Skrell sjalottløk og finkutt den, ha den sammen med olivenolje, salt, pepper og eddik. Skyll tomatene og del de i to. Mozzarella kuttes i skiver, danderes på et fat og ved servering helles olje-eddikbalndingen over og finkuttet ramsløk.
Asparges med reker og pepperrotsalat:
- 16 stk grønne asparges (hvite kan også brukes)
- 100 g reker
- 2 ss majones
- 1 ss creme fraiche
- 1 stangselleri (1 stang, ikke en hel bunt)
- ½ eple
- 1 ss fersk revet pepperrot eller pepperrot på tube (kan sløyfes)
- ½ finkuttet sjalottløk
- 1 fedd hvitløk eller ramsløk
- 1 ts sitronjuice
- Salt
- Pepper
Slik gjør du:
Bland sammen majones og creme fraiche. Ha i finkuttet sjalottløk, hvitløk/ramsløk, eple og stangselleri i terninger. Ha i rekene og vend godt sammen. Smak til med sitronjuice, salt, pepper og revet pepperrot.
Kutt 3-4 cm av bunnen på aspargesene. Kokes i vann med 1 ts salt pr liter i ca. 3-4 minutter. Server med reke og pepperrotsalaten, ferskt brød eller krutonger.