BETALER SELV: Artist Ed Sheeran under MTV Video Music Awards i 2017.
BETALER SELV: Artist Ed Sheeran under MTV Video Music Awards i 2017. Foto: Tommaso Boddi

Betaler ansatte fra egen lomme

GOD KVELD NORGE (TV 2): Artisten velger bort støtte fra staten og tar heller saken i egne hender.

I tillegg til å trone topplistene og være en av verdens største artister, driver superstjernen Ed Sheeran en pub i London. Puben heter Bertie Blossoms og åpnet i september 2019.

I likhet med mange andre serveringssteder, måtte baren stenge dørene i mars som følge av koronakrisen.

Egen lomme

Medarbeiderne som til daglig jobber i baren eller på kjøkkenet, har ikke blitt permittert. De får lønn rett fra Ed Sheerans egen lomme melder flere internasjonale medier, blant andre Daily Mail.

En talsperson for Ed Sheeran bekrefter at superstjernen ikke har tatt imot støtte fra staten. De tilbyr å betale opp mot 80 prosent av medarbeidernes lønn.

– Selskapet som er eid av Ed Sheeran og Stuart Camp har ikke mottatt, og vil ikke motta noen form for støtte fra staten, forteller han til The Sun.

Hard kritikk

En annen britisk kjendis, artist og designer Victoria Beckham, har fått massiv kritikk for å ha takket ja til statkassens støtte for å lønne sine 30 ansatte i skjønnhetsmerket «Victoria Beckham».

Sammen med den tidligere fotballspilleren David Beckham, har den tidligere artisten en formue på over 4,5 milliarder norske kroner. Derfor har folk reagert og mener hun har tatt i mot skattebetalerens penger, som hun ikke trenger.

Ed Sheeran på sin side har en formue på litt over 2,1 milliarder kroner.

Programleder, Piers Morgan er en av dem som har gått hardt ut mot Beckham, og skriver blant annet dette på Twitter:

– Hvis staten hjelper Victoria Beckhams selskap med skattebetalernes penger, så burde staten hjelpe flyselskapet British Airwyas, og forhindre at 12.000 mennesker mister jobben.