Marinert kylling med peanøttsaus

Kyllingsatay servert med peanøttsaus, avocado- og mangosalat og ris står på dagens meny. Stek kyllingspydene i pannen, i ovnen eller legg de på grillen.

Tips:

Kylling kan eventuelt byttes ut med svinefilet

Tips:

Mango kan byttes ut med ananas.

Tips:

Til de som ikke tåler peanøtter, lag ½ porsjon ekstra med marinade og bland med yoghurt.

Brukes trepinner som grillspyd bør de legges i vann før bruk, hvis de skal legges på grillen.

Kyllingsatay med peanøttsmør, avocado- og mangesalat og ris:

  • 500- 600 g kyllingfilet uten skinn eller svinefilet

Marinade:

  • 2 dl søt soyasaus-ketjap manis
  • 2 -3 ts chilipasta/sambal oelek (sterk, smak deg fram)
  • 4 ss olje, nøytral (solsikke eller soyaolje)
  • 1 ½-2 ts sesamolje
  • 2 fedd finhakket hvitløk
  • Ca. 1 ss finhakket frisk ingefær (bruk 2 ts for mild smak)

Peanøttsaus:

  • Ca. ½ glass med grovt peanøttsmør (ca. 1 ½ dl) + 1 ½ dl vann
  • Ca. 1 dl av marinaden

Mango og avocadosalat med rødløk:

  • 1 rødløk
  • 1 mango eller anans
  • 1 avocado
  • 1 lime
  • 2-3 ss sweet chilisaus eller finhakket rød chili

Slik gjør du:

Begynn med å lage mariande og peanøttsaus. Marinade: Bland sammen alle ingrediensene. Smak til. Skjær kyllingfiletene i strimler og tre på grillspyd. Pensle med marinade og la kjøttet trekke smak mens du tilbereder resten.

Peanøttsaus: Kok opp vann visp inn peanøttsmør til en fyldig saus.

Mango og avocadosalat med rødløk: Rens og skjær rødløken i tynne strimler og legg i iskaldt vann i 4-6 minutter. Løken blir sprø og mildere på smak. Del mango og avocado i biter, bland sammen med godt avrent løk. Smak til sweet chilisaus og lime og vend inn i salaten.

Kok ris etter anvisning på pakken. Stek grillspydene på grill eller i stekepanne/grillpanne. Kan også stekes i stekeovn ved 225 grader i ca. 15 minutter. Kyllingen skal være gjennomstekt, men ikke tørrstekt.