Veganeren Eivind er ny Jakten-bonde: – Ekstra vanskelig for meg å finne en kjæreste

Dette er årets Jakten på kjærligheten-bønder.

TV 2 har startet innspillingen av den 17. sesongen av realityserien Jakten på kjærligheten, og nå avsløres det hvem de seks bøndene er.

En av dem som sitter og venter på frierbrev er Eivind Wilhelm Skorstad (33) fra Namsos.

Han er den første bonden i Jakten på kjærligheten-historien som er veganer.

– Jeg ser etter ei dame som har samme verdier som meg. Først og fremst ei som er veganer eller vegetarianer, men også ei som er åpen for å bli det. Jeg kan ikke være kresen, sier Skorstad på telefon til TV2.no og ler.

33-åringen innrømmer at det er en utfordring for ham å finne en kjæreste som deler hans syn på det å være veganer.

– Det er ekstra vanskelig for meg å finne en kjæreste. Jeg vet ikke om en eneste veganer i nærheten, og det er få vegetarianere her, sier han om tettstedet i Trøndelag.

Se video fra sesongs første Jakten på kjærligheten-episode i toppen av saken.

Flere årsaker

Det er flere årsaker til at han sluttet helt å spise dyreprodukter for tre år siden.

– Det har vært en litt lang prosess, men først og fremst sluttet jeg å spise kjøtt på grunn av klimaet. Dyrevelferd er også veldig viktig for meg, sier han.

Skorstad vokste opp på småbruket som han nå bor på, og før i tiden hadde foreldrene hans kyr og drev med kjøttproduksjon.

– Jeg har diskutert litt med foreldrene mine, men vi er ikke så uenige. Jeg har ikke noe imot de som driver med dyr. De er hardtarbeidende og ordentlige folk. De fleste som driver gård er veldig glad i dyrene sine, og noe må de jo leve av. Det handler bare om at jeg tenker at jeg ikke trenger å spise det, sier han.

Flyttet hjem igjen

Det var for fem år siden at Skorstad flyttet tilbake til familiegården i Namsos, etter at han hadde bodd flere år i Trondheim og København.

Nå bor han på gårdens gamle husmannsplass sammen med sin hund og katt, mens foreldrene bor i hovedhuset på eiendommen.

DYREVENN: Eivind Wilhelm Skorstad bor sammen med sin hund og katt. Foto: Therese Baer/TV 2
DYREVENN: Eivind Wilhelm Skorstad bor sammen med sin hund og katt. Foto: Therese Baer/TV 2

– Det var naturlig for meg å flytte tilbake, da det ble jeg som skulle ta over som sjette generasjon. Jeg er veldig glad i denne plassen, sier han.

Det er ingen drift på gården nå, men 33-åringen har planer for å endre på det i tiden som kommer. Han håper at han kan skape noe sammen med en kjæreste, enten det er dyrking av mat eller turisme.

– Jeg har det bedre når jeg har en kjæreste, så jeg meldte meg på Jakten på kjærligheten selv. Det skjedd i jula, da jeg satt alene i huset med hunden og katta, og jeg tok meg selv i å snakke til hunden om været. Da tenkte jeg at dette går ikke, så jeg sendte inn en søknad i full fart, sier Skorstad, som har vært singel i ett og et halvt år.

Spent

Jakten-bonden, som er utdannet fotograf, men jobber som personlig assistent på en skole nå, forteller hva han ser etter i ei dame:

– Jeg ser etter noen som jeg kan bli glad i og som kan bli like glad i denne plassen som jeg er. Ei intelligent dame, som er samfunnsengasjert og villig til å ta i et tak, sier han.

Nå er han spent på hvordan det blir å se seg selv på TV, og han innrømmer at han kommer til å sitte med ei pute i fanget når episodene ruller over skjermen.

– Det var noen som spurte meg om hvordan jeg tror det blir å bli gjenkjent på gata. Men det blir nok ingen forskjell for meg, fordi jeg kjenner de fleste jeg møter på på butikken fra før av, sier han og ler.

Påvirket innspillingen

Onsdag sendes presentasjonsprogrammet av årets Jakten-sesong på TV 2, hvor TV-seerne blir bedre kjent med de seks bøndene hjemme på deres gårder. 

Men innspillingen foregikk ikke som normalt, på grunn av koronakrisen.

–  Jeg elsker å dra rundt på gårdene  og møte bøndene, men koronaviruset satte en bråstopp for det. Jeg fikk besøkt én gård, men etter det var det ikke forsvarlig å dra på de øvrige gårdene, sier programleder Gunhild Dahlberg i en uttalelse i en pressemelding.

Dahlberg endte opp med å gjøre intervjuene med de andre bøndene via video.

Forberedt på korona-endringer

Normalt spilles Jakten på kjærligheten inn i løpet av våren og sommeren. TV 2 håper at ting går som planlagt når det gjelder videre innspilling av realityprogrammet.

– I vurderingen vi gjør rundt innspilling av årets Jakten-sesong, så følger vi myndighetenes retningslinjer rundt koronasituasjonen. Vi håper  og tror at vi kan spille inn Jakten på kjærligheten slik vi  pleier, men vi ser også på ulike alternativer rundt innspillingen, så vi er forberedt på endringer som kan komme og som gjør til at vi må tenke nytt, sier programredaktør i TV 2, Kathrine Haldorsen, i pressemeldingen.  

De fire bøndene som får flest frierbrev blir fulgt videre av TV-kameraene. Fristen for å sende inn brev til sin favorittbonde er 15. mai. Her kan man sende inn friebrev.

Slik beskriver TV 2 de seks bøndene som er med på Jakten på kjærligheten 2020:

Eivind Wilhelm Skorstad (33) fra Namsos

Gårdsdrift: Utleie av jord

Jobb: Brukerstyrt assistent til skoleelev

Han flyttet hjem for å ta over familiegården ved Namsenfjorden i 2015. 33-åringen er opptatt av klima, miljø og dyrevelferd, og han er folkevalgt i partiet MDG. Nå ser han etter ei dame som har mye energi og som vil utvikle gården sammen med han.

JAKTEN-BONDE: Eivind Wilhelm Skorstad. Foto: Espen Glomsvoll/TV 2
JAKTEN-BONDE: Eivind Wilhelm Skorstad. Foto: Espen Glomsvoll/TV 2

Anette Dahl (29) fra Midt-Telemark

Gårdsdrift: Skogbruk

Jobb: Kontaktlærer ved videregående skole

Dahl har selv pusset opp det meste på gården sin, som hun kjøpte i 2017. Hun er en ivrig jeger, og hun jobber som kroppsøvingslærer. Nå søker hun en trygg og snill kjæreste som hun kan dele hverdagen med.

JAKTEN-BONDE: Anette Dahl. Foto: Espen Glomsvoll/TV 2
JAKTEN-BONDE: Anette Dahl. Foto: Espen Glomsvoll/TV 2

Andreas Lillevestre (24) fra Steinkjer

Gårdsdrift: Kornbonde

Jobb: Jobber med korndrift og studerer

24-åringen bor på en gård som har vært i familien flere generasjoner. Han liker jakt og friluftsliv og elsker å trene. Nå ser han etter drømmedama, som er snill, trofast og har glimt i øyet og sunne verdier.

JAKTEN-BONDE: Andreas Lillevestre. Foto: Espen Glomsvoll/TV 2
JAKTEN-BONDE: Andreas Lillevestre. Foto: Espen Glomsvoll/TV 2

Christoffer Trøseid (28) fra Nord-Odal

Gårdsdrift: Griser og poteter

Jobb: Fulltidsbonde

Trøseid har overtatt familiegården som ligger i Hedmark, og han driver som fjerde generasjon bonde. I fjøset har han rundt 400 smågris og flere hundretalls kilo poteter, som skal bli til potetgull. Han har et stort ønske om å finne den rette dama som han kan dele livet med på gården.

JAKTEN-BONDE: Christoffer Trøseid. Foto: Therese Baer/TV 2
JAKTEN-BONDE: Christoffer Trøseid. Foto: Therese Baer/TV 2

Trine Turtum (24) fra Vågå

Gårdsdrift: Sauebonde

Jobb: Avløser

24-åringen savner den ene rette å dele hverdagene med på den gamle gården som hun har overtatt i Vågå. Hun innrømmer at hun ofte havner i «vennefella» når det gjelder menn, og siden hun er litt sjenert, har det vært lite med dating. Nå drømmer hun om å finne en kjæreste som er snill, omsorgsfull, utadvendt og sosial.

JAKTEN-BONDE: Trine Turtum. Foto: Espen Glomsvoll/TV 2
JAKTEN-BONDE: Trine Turtum. Foto: Espen Glomsvoll/TV 2

Ronny Stokland (38) fra Klepp

Gård: Ammeku og kjøttbonde

Jobb: Lastebilsjåfør

Stokland beskrives som en humørspreder, og nå er han på utkikk etter ei dame som han kan dele livets opp- og nedturer med på gården. Han har to barn fra før, og han tar gjerne imot flere bonusbarn. Han store lidenskap utenom å tilbringe tid på gården, med barna sine og venner, er konkurranser innen traktor-kjøring.

JAKTEN-BONDE: Ronny Stokland. Foto: Bo Randulff/TV 2
JAKTEN-BONDE: Ronny Stokland. Foto: Bo Randulff/TV 2

Ett par fra fjorårets sesong

Det var 435.000 seere i snitt som fulgte fjorårets sesong av Jakten på kjærligheten på TV 2.

Nylig avslørte Jakten-bonden Inger Lund at hun og Simen Kummeneje ikke er kjærester lenger.

Dermed var det bare ett par som fant lykken i fjor: Bonden Andreas Bolset og Cathrine Holager, som er blitt samboere på hans gård i Jølster.

Se sesongpremieren av Jakten på kjærligheten onsdag klokken 20.00. på TV 2 og på TV 2 Sumo natt til onsdag.

.