SMAKFULL SUPPE: Prøv Wenches deilige linse- og søtpotetsuppe. Foto: God morgen Norge
SMAKFULL SUPPE: Prøv Wenches deilige linse- og søtpotetsuppe. Foto: God morgen Norge

Prøv Wenches smakfulle linse- og søtpotetsuppe

Wenche byr på linse- og søtpotetsuppe med gulrot, ingefær, chili og appelsin i påsken.

Varme farger og gode friske smaker. Lag gjerne en stor porsjon. Suppen smaker like godt kald som varm. Avkjøl den helt før du setter den i kjøleskapet, den holder seg fint i en ukes tid.

Fin «gave» å gi bort. Fyll avkjølt suppe på et glass med lokk og skriv en hyggelig hilsen. Eller ta med på tur og varm over bålet.

Lager du suppen tykk, kan den serveres som en tykk mos til stekt kjøtt, kylling eller fisk. Og husk at fantasien er den beste oppskrift, så sett gjerne ditt eget preg på suppen med for eksempel frisk koriander.

Denne suppen kan lages både glutenfri, vegetar og melkefri hvis du sløyfer crème fraiche og eventuelt erstatter med kokoskrem eller havrefløte. Havrefløte inneholder gluten.

Tips: har du ikke søtpotet? Bruk 3-4 gulrøtter ekstra!

Dette trenger du:

  • 250 g røde linser
  • 2 løk
  • 2-3 fedd hvitløk
  • 2-3 ss olje
  • 5-6 gulrøtter
  • 1 søtpotet
  • 1–3 ss finrevet/finhakket frisk ingefær (3 ss sterk!)
  • 1 ss spisskummen, malt. Eventuelt litt kajennepepper
  • Salt, pepper
  • Saft av appelsin
  • 1 ½- 2 l grønnsakkraft eller like deler vann og eplemost, til passe tykkelse. Bruk eventuelt kokoskrem eller crème fraiche for en mer mettende rett

Slik gjør du det:

Skyll linsene under rennende kaldt vann. Bruk en sikt.

Rens og finhakk løk, hvitløk og ingefær. Del søtpotet og gulrøtter i skiver/biter. Varm opp olje i en kasserolle. Surr løk og hvitløk til løken er blank. Tilsett spisskum, ingefær, søtpotet og gulrøtter. La det surre et par minutter før kraften og linser tilsettes.

Kok opp og la småkoke til grønnsakene er møre, cirka 15-20 minutter. Kjør suppen glatt med en stavmikser (se tips lenger ned). Smak til med appelsin, salt, pepper og eventuelt mer kajennepepper eller chilipulver og spisskummen.

Ønsker du en mer mettende rett, tilsett kokosmelk/kokoskrem (for melkefritt) eller rømme/crème fraiche.

Tips: Hvis du ikke har stavmikser, hell suppen i en sikt/dørslag og bruk en sleiv/slikkepott til å mose suppen igjennom silen til en glatt suppe!