Blir satt ut når de lærer sannheten om «fenrik»

LANGKAIA, OSLO (TV 2): Det er ikke bare kjendisene i «Kompani Lauritzen» som får oppmerksomhet, befal-korpset har blitt svært populære blant TV-titterne.

Da Abiel Tesfai (31) og Izabell Ekeland (29) reiste hjem fra Setnesmoen, fant de ut at befalet i «Kompani Lauritzen» faktisk jobber i Forsvaret til daglig.

– Jeg trodde alltid at befalet var skuespillere, sier Tesfai.

På premierefesten til det nye suksessprogrammet, benyttet han og Ekeland anledningen til å rose alle de ansatte på militærleiren for den fantastiske innsatsen deres.

Trekker frem «fenrik»

En av befalene som får mest TV-tid, er «fenrik» Geir Aker (44).

– Jeg tror Geir er Norges beste skuespiller. Desidert Norges beste skuespiller, sier Tesfai, før Ekeland avbryter:

– Eller Norges beste komiker! Jeg tror ikke vi har en like bra komiker som ham, sier hun lattermildt.

AUTORITÆRE: Selv om befalet er svært autoritære i programmet, blir de godt likt av TV-seerne. Foto: Matti Bernitz/TV 2
AUTORITÆRE: Selv om befalet er svært autoritære i programmet, blir de godt likt av TV-seerne. Foto: Matti Bernitz/TV 2

Aker holdt privatlivet for seg selv under innspillingen, og fortalte ingen av deltakerne at han egentlig har jobbet som løytnant, som er en høyere grad enn fenrik.

De siste årene har han arbeidet med å veilede både voksne og ungdommer som har hatt det vanskelig. Han er også tilknyttet Heimvernet.

Aker setter pris på de hyggelige tilbakemeldingene fra kjendisrekruttene.

– Jeg fikk også høre det, at de hadde begynt å gjette på hvem disse rare menneskene var. Jeg fikk også høre at de trodde jeg var psykolog, misfornøyd komiker og skogvokter. De var kreative, sier 44-åringen, og fortsetter:

– Skuespill er ikke så fjernt gjettet. Man må forstå rollen, vi skal få noe ut av de. Vi må spille noe, så noe trigges i de. Skal man holde ut i et slikt miljø, så må man ha glimt i øyet. Når deltakerne skjønner at det finnes et glimt i øyet, så begynner det å bli levelig. Det kan også bli gøy!

Steinar Sevaldsen passet godt på kjendisene. Foto: Matti Bernitz/TV 2
Steinar Sevaldsen passet godt på kjendisene. Foto: Matti Bernitz/TV 2

– Var spent

Gjør man et raskt Google-søk og klikker inn i forskjellige forum på internett, finner man raskt ut at samtlige av befalet som figurerer på TV-skjermen har blitt svært populære.

Mange har fått medieoppslag i lokalpressen, og enda flere blir omtalt og hyllet på sosiale medier.

TV 2 møtte også en annen av folkefavorittene, Steinar Sevaldsen (49), som spiller rollen som løytnant i «Kompani Lauritzen».

– Kjendisene imponerte noe voldsomt, det skal de ha! Vi var litt spente på hvor nivået lå, men innsatsen var helt formidabel.

Sevaldsen spiller løytnant i TV-programmet, men er egentlig oversersjant.

– Jeg tror deltakerne så særtrekkene våre etterhvert. Vi slapp opp litt, og da fikk jeg et spørsmål om jeg var bestefar. Da jeg sa nei, svarte hun: «Du blir sikkert en god en!».

Intervjuene fra premierefesten på Langkaia i Oslo finner du i videovinduet øverst i artikkelen.