IDOL-DELTAKERE: Bildet er fra andre direktesending av Idol i oktober 2018. Fra venstre Kristian Raanes, Øystein Hegvik, Zino Mohammad, Philip Rustad, Kamilla Wigestrand, Carlisle Sienes, Anders Mowatt Haugland, Vilde Skogen og Casper Kuhlmann Kristensen.
IDOL-DELTAKERE: Bildet er fra andre direktesending av Idol i oktober 2018. Fra venstre Kristian Raanes, Øystein Hegvik, Zino Mohammad, Philip Rustad, Kamilla Wigestrand, Carlisle Sienes, Anders Mowatt Haugland, Vilde Skogen og Casper Kuhlmann Kristensen. Foto: Thomas Reisæter/ TV 2

Ble kjærester etter Idol

Vilde Skogen og Philip Rustad møtte hverandre under Idol 2018. Nå er de kjærester.

I forrige sesong av Idol, som ble sendt på TV 2 høsten 2018, var Vilde Skogen (22) og Philip Rustad (22) to av deltakerne som kom til topp ti og direktesendingene.

Skogen tok en femteplass i konkurransen, mens Rustad kom på niendeplass.

Nå kan de to tidligere Idol-deltakerne avsløre overfor TV 2 at de er blitt kjærester.

På Instagram-story har de begge delt et kjærestebilde.

– Vi har det veldig fint sammen. Det blir ofte bra når man starter som venner, men finner ut etter hvert at det er i ferd med å bli noe mer, sier Rustad til TV 2.

IDOL-PAR: Vilde Skogen og Philip Rustad. Foto: Privat (gjengitt med tillatelse)
IDOL-PAR: Vilde Skogen og Philip Rustad. Foto: Privat (gjengitt med tillatelse)

Paret røper at kjæresteforholdet er ganske ferskt.

De møtte hverandre for første gang da de begge var på Idol-audition i Trondheim våren 2018, og under Idol-innspillingen ble de godt kjent.

– Idol-gjengen har holdt kontakten i tiden etter innspillingen, og vi har blitt som en vennegjeng. Philip og jeg har alltid vært veldig gode venner, og så fant vi ut nylig at det kunne være mer enn det, sier Skogen på telefon til TV 2.

Vil gi ut musikk sammen

Hun er bosatt i Oslo, hvor hun studerer sykepleie, mens han studerer markedsføring og bor på Nesodden.

Begge driver fortsatt med musikk og har gitt ut eget materiale etter Idol-deltakelsen. Nå håper kjæresteparet på å kunne gi ut noe sammen.

– Vi lager ofte musikk når vi er sammen. Det starter ofte med at hun spiller piano eller jeg spiller gitar, også kommer det fort noen melodilinjer når man er inspirert i starten av et forhold. Det er lett å skrive kjærlighetssanger nå, sier Rustad.

– Stemmene våre fungerer godt sammen, og det er veldig gøy å skrive musikk sammen. Forhåpentligvis vil vi gi ut noe i nærmeste fremtid, sier Skogen.

– Beste premien

De to 22-åringene ser begge tilbake på Idol-perioden som en god erfaring.

– Selv om det var en konkurranse, så ble vi gode venner. Jeg er veldig glad for at jeg i tillegg til Idol-erfaringen har fått med meg mange gode vennskap og nå plutselig en kjæreste også, sier hun.

– Jeg meldte meg ikke på Idol for å finne en kjæreste, men slik ble det. Det er en bedre premie enn førsteplassen, sier han.