PÅ BANEN: Prins Harry og hertuginne Meghan avbildet under Invictus Games Sydney i Bath i England i 2018.
PÅ BANEN: Prins Harry og hertuginne Meghan avbildet under Invictus Games Sydney i Bath i England i 2018. Foto: AP

Meghan og Harry slår tilbake mot Donald Trump

USAs president Donald Trump (73) sier at han nekter å betale for sikkerheten til hertuginne Meghan og prins Harry. Nå svarer hertugparet, og sier at de aldri hadde planer om å spørre om penger.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Fredag meldte Page Six at hertuginne Meghan (38) og prins Harry (35) flyttet fra Canada til California kort tid før grenseovergangene ble stengt på grunn av koronaviruset.

Ifølge nettstedet dro de med et privatfly til Los Angeles sammen med sønnen Archie (10 mnd.).

Flere amerikanske medier har skrevet at paret vil be USAs president Donald Trump (73) om økonomisk støtte for å finansiere sikkerhetstiltak rundt dem, ettersom de britiske skattebetalerne ikke lenger tar regningen for dette.

Søndag la Donald Trump ut en melding på Twitter, hvor han skrev at paret bare kan glemme at USA betaler for dem:

«Jeg er en god venn og beundrer av dronningen og Storbritannia. Det ble fortalt at Harry og Meghan, som forlot Storbritannia, skulle flytte permanent til Canada. Nå har de forlatt Canada til fordel for USA. Men, USA kommer ikke til å betale for deres sikkerhet. De må betale!»

Ingen planer om å spørre

Nå slår hertugparet tilbake mot presidenten, skriver BBC.

– Hertugen og hertuginnen av Sussex har ingen planer om å be den amerikanske regjeringen om sikkerhetsressurser. Privat finansierte sikkerhetsordninger er blitt gjort, lyder uttalelsen, som er sendt fra parets talsperson.

PÅ FANGET: Prins Harry og hertuginne Meghan sammen med sønnen Archie under et møte med Desmond Tutu under Tutu Legacy Foundation i Cape Town i september 2019.
PÅ FANGET: Prins Harry og hertuginne Meghan sammen med sønnen Archie under et møte med Desmond Tutu under Tutu Legacy Foundation i Cape Town i september 2019. Foto: AP

Det er foreløpig usikkert hvordan sikkerheten rundt hertugparet vil bli etter 31. mars, når de ikke lenger skal ta på seg kongelige oppdrag.

Sender regningen til prins Charles?

Britiske medier, deriblant The Guardian, har tidligere skrevet at paret enten må ta regningen selv, eller at prins Charles, som sitter i karantene i Skottland etter å ha testet positivt på koronaviruset, må gjøre det.

Prins Harry og hertuginne Meghan hadde 9. mars sin siste opptreden som framtredende medlemmer av det britiske kongehuset. Fra og med 31. mars blir de bare Harry og Meghan.