Markus Grønstad (26) er ute av Idol

Ni deltakere ble til åtte i fredagens Idol-direktesending.

Fredag var det klart for vårens andre Idol-direktesending, og etter at TV-seerne hadde sagt sitt, var det Markus Grønstad (26) som måtte forlate konkurransen.

– Jeg vet ikke helt hvordan det føles. Det går egentlig helt fint å ryke ut nå. Alle har gitt så mye av seg selv, og jeg har blitt glad i folkene her, sa Grønstad like etter at resultatet ble lest opp.

Han fastslo at han skal fortsette med å skrive låter og synge i tiden fremover, selv om han nå er ute av musikkonkurransen.

I løpet av årets Idol-sesong kan dommerne redde én deltaker som ryker ut under direktesendingene, men de benyttet ikke denne muligheten nå.

UTE AV IDOL: Markus Grønstad måtte forlate Idol. 
Foto: Thomas Andersen / TV 2
UTE AV IDOL: Markus Grønstad måtte forlate Idol. Foto: Thomas Andersen / TV 2

– Vi tror at du kommer til å klare deg bra uansett, så vi har bestemt å ikke redde deg, sa dommer Silje Larsen Borgan (34).

Dommerne mente at Grønstad hadde tatt feil låtvalg denne fredagen, og at låten «Castle On The Hill» av Ed Sheeran ikke passet hans stemme.

Se opptredenen i videoen i toppen av saken.

To deltakere til i fare

Signe Sparby (18) og Dina Matheussen (16) var også i fare for å ryke ut denne fredagen, da de var blant de tre deltakerne med færrest stemmer.

På grunn av korona-smittefare var det ingen publikum i salen, bortsett fra dommerne Borgan, Tshawe Baqwa (40) og Andreas «Tix» Haukeland (27).

Første direktesending måtte en vikar steppe inn for programleder Katarina Flatland (30), siden hun var i hjemmekarantene, men fredag var Flatland tilbake foran TV-kameraene.

Forrige uke var Josefine Janson (21) førstemann til å ryke ut av topp ti i Idol.

Slik var Idol-kvelden

Kveldens tema var at deltakerne skulle synge låter som de kunne ønske at de hadde skrevet selv.

Signe Sparby (18) åpnet showet med «Not Gonna Cry» av Emma Steinbakken. Dommerne mente at hun leverte en følelsesladd opptreden.

– Hver gang du går på scenen, så føler jeg alltid så mye, sa Baqwa.

Aniston Mariyampillai (16) sang «You Are The Reason» av Calum Scott, og dommerne mente at opptredenen ikke kunne blitt mer sjarmerende.

– Vokalt er det noen ting du må jobbe med, og det er fordi stemmen din er i utvikling, men det skjer noe spesielt hver gang du synger, sa Borgan.

Anna Anita Jaskiv (19) viste en ny side av seg selv da hun sang «Too Good at Goodbyes» av Sam Smith.

– Du griper tak, og det er ikke noe du kan øve på, men noe du er født med, sa Baqwa.

Markus Grønstad (26) sang «Castle On The Hill» av Ed Sheeran, og dommerne mente at det var feil låtvalg for ham.

– I versene var det for lavt toneleie for deg. Du må tenke på dette, være taktisk og ikke bomme og velge låter som er så lavt i toneleie. Men utenom det – du er rå. Jeg liker deg. Det er et eller annet med trynet ditt, sa Baqwa.

Dina Matheussen (16) sang «Scars To Your Beautiful» av Alessia Cara, og hun klarte ikke å holde tårene tilbake etter opptredenen.

– Det er fort gjort å misforstå deg som artist, siden du er alltid den tøffe entertaineren som nailer et show, så det er skikkelig vakkert å se deg åpne deg med et slikt budskap, sa Haukeland.

Bendik Solberg (20) imponerte dommerne med sin versjon av «Bad Liar» av Imagine Dragons.

– Denne opptredenen er en av de beste du har levert. Dette er en slik opptreden som gjør at plateselskapene sitter hjemme, ser på TV og gnir seg i hendene, sa Haukeland.

Mari Eriksen Bølla (15) viste sin sårbare side med låten «Little Me» av Little Mix.

– Jeg synes det er viktig for oss å få se en mer naken side av deg, fordi du har så mange aspekter ved deg. Noen ganger trenger vi nesten å se noen sprekker, fordi du er alt for perfekt. Det var fint at du turte å være mer sårbar i dag, sa Baqwa.

Tore Pedersen (17) sang «Japan» av Throttle, og han fikk også kritikk for låtvalget av dommerne.

– Jeg skjønner ingenting av dette låtvalget. Du har vunnet veldig mange hjerter allerede, og nå må du tenke nøye gjennom hvilke låter du velger, hvis du vil nå langt i Idol. Denne var ikke perfekt for stemmen din, men jeg er helt sikker på at du er trygg, fordi sjelen og talentet ditt har du vist frem tidligere, sa Borgan.

Oda Gondrosen (23) sang «St. Peter» av Ina Wroldsen, og Haukeland ble så begeistret at han skrek og veltet stolen sin etter opptredenen.

– Vakkert, så vakkert, Oda. Nei, jeg har ikke noe mer å si, sa dommeren.

Se Idol fredag kl. 20.00 på TV 2 og TV 2 Sumo.