Dette sitter deltakerne igjen med:

– Dag Otto har gjort meg til et bedre menneske

GOD KVELD NORGE (TV 2): Flere av deltakerne sier de har lært masse av Dag Otto Lauritzen (63).

Målet til Dag Otto Lauritzen (63) har vært klart og tydelig. Deltakerne i TV 2 serien «Kompani Lauritzen» skulle bli en bedre versjon av seg selv.

– Jeg syns alle deltakerne gikk langt over det jeg hadde forventet og jeg tror de gikk langt over det de hadde forventet selv, forteller Lauritzen til God kveld Norge.

– Men innfridde de kravene til Oberst Dag Otto Lauritzen?

– Det vet jeg ikke. Jeg tror mange har et inntrykk av at det faktisk var bra, selv om de har hatet litt underveis, fortsetter han.

Har fortrengt opplevelsen

TV 2 har stilt deltakerne det samme spørsmålet.

– Oi! Det var et vanskelig spørsmål ... Har jeg blitt en bedre versjon av meg selv? svarer en tenkende Øyvind «Vinni» Sauvik (44), og fortsetter:

– Ja, jeg har sikkert det. Jeg har nok lært en masse ting der, men nå har jeg brukt mesteparten av tiden til å fortrenge det jeg opplevde, men om ett år eller to så er jeg sikkert en supersoldat, fortsetter en lattermild Sauvik.

Blitt et bedre menneske

Marte Brattberg (30) er en av dem som trosset frykten sin da hun måtte svømme i sterk strøm.

30-åringen holdt på å drukne da hun var yngre, og hadde store problemer med å fullføre en krevende svømmeøvelse i det tredje programmet. Da hun klarte dette, imponerte hun både seg selv og obersten.

Det er ikke bare vannskrekken som har blitt bedre etter deltakelsen. Hun mener ting i det hverdagslige også har blitt lettere.

– Jeg har kanskje litt mer orden på ting. Hvis jeg er ute og går med noe tungt, eller hvis jeg syns ting er litt dritt, da tenker jeg sånn: «Jeg har hatt det så sykt mye verre med Dag Otto», sier hun leende, og fortsetter:

– Så ingenting er liksom ille lengre. Dag Otto har gjort meg til et litt bedre menneske, sier hun.

Lært masse

Også Henrik Thodesen (39) sitter igjen med noe etter programmet.

– Jeg har lært at man har mer å gi enn det man tror. Du er ikke ferdig når du tror det. Så Dag Otto, du skal få for den, sier han.

Lauritzen setter pris på tilbakemeldingene fra deltakerne.

– Jeg sitter igjen med at det er utrolig hva du kan få folk til å gjøre. Du får de til å samarbeide og pushe seg selv. Jeg syns det er en utrolig god følelse å se at de har gjort det Kristian Ødegård og jeg har bedt dem om å gjøre. Selv om de har hatet oss litt, sier 63-åringen.

Lauritzen er stolt over samtlige av rekruttene.

– De har pushet seg langt over det de trodde var mulig. Du ser at voksne gutter og jenter sitter og griner en skvett fordi de mestrer ting de ikke mestret før.