VANT MGP: Her er Ulrikke Brandstorp fotografert mens hun fremfører vinnersangen Attention etter å ha vunnet MGP-finalen i Trondheim spektrum i februar i år.
Foto: Tore Meek / NTB scanpix
VANT MGP: Her er Ulrikke Brandstorp fotografert mens hun fremfører vinnersangen Attention etter å ha vunnet MGP-finalen i Trondheim spektrum i februar i år. Foto: Tore Meek / NTB scanpix

Ulrikke Brandstorp vil ikke delta i neste års Melodi Grand Prix

NRK har bestemt at det skal gjennomføres et helt nytt Melodi Grand Prix i 2021, og dermed får ikke Ulrikke Brandstorp automatisk representere Norge i Eurovision Song Contest 2021.

Forrige uke ble det klart at årets Eurovision Song Contest, som skulle arrangeres i Rotterdam i Nederland i mai, er avlyst på grunn av koronakrisen.

Arrangørene er nå i samtaler om Rotterdam kan arrangere neste års Eurovision istedenfor.

Det ble senere kjent at årets nasjonale vinnerlåter ikke får delta neste års utgave av Eurovision, men at låtene i Eurovision 2021 må være helt nye.

Dette er i tråd med eksisterende regelverk i sangkonkurransen.

NRK har bestemt seg

Torsdag melder NRK at det er bestemt hva som skjer med neste års nasjonale finale, altså Melodi Grand Prix.

Det skal arrangeres delfinaler også neste år, med en stor finale og ti finalister, skriver NRK i en pressemelding. Her vil man finne Norges Eurovision-representant for 2021.

Det betyr at Ulrikke Brandstorp (24), som vant årets MGP med låten «Attention», ikke automatisk får representere Norge med en ny låt i neste års Eurovision.

Og Brandstorp har takket nei til å vende tilbake til MGP i 2021.

Ifølge pressemeldingen har Brandstorp denne uken møtt ledelsen i Underholdningsavdelingen som der redegjorde for NRKs planer for MGP neste år.

– At årets konkurranse er avlyst er naturligvis leit for Ulrikke som har satset knallhardt foran årets MGP og Eurovision, men alle er enige om at situasjonen verden er inne i, ikke gir rom for store musikkonkurranser. Vi tilbød Ulrikke å være med som finalist i neste års MGP, men jeg har forståelse for at det er vanskelig å erstatte det å stå på Eurovision-scenen i år. Ulrikke er en fantastisk artist som vi nok kommer til å se mye til i årene som kommer, sier Christina Rezk Resar, fungerende redaktør i NRK Underholdning, i pressemeldingen.

Derfor takket hun nei

Instagram skriver Brandstorp at drømmen hennes er knust.

– Jeg hadde så sykt lyst til å representere Norge i Eurovision. Jeg har full forståelse for at Eurovision 2020 er avlyst på grunn av coronaviruset, men jeg håpet i det lengste at NRK ville gjøre som mange andre land og støtte sin artist ved å sende artisten til Eurovision i 2021 med ny låt. Jeg er derfor naturlig nok veldig skuffet over NRK sin beslutning i dag om å kjøre en ordinær MGP-sesong neste år, skriver hun på Instagram.

– NRK har tilbudt meg å være finalist i MGP 2021 nå som det blir et vanlig MGP-år. Per nå har jeg takket nei, men man skal aldri si aldri. Jeg ønsker ikke en finaleplass på bakgrunn av at jeg ikke fikk dratt til Eurovision i år, men fordi jeg evt. hadde hatt en like god låt som «Attention» på bordet akkurat nå. Nå ønsker jeg i utgangspunktet å fokusere på andre spennende prosjekter fremover, skriver hun videre.

Ulikt fra land til land

Enkelte land har bekreftet at deres artist fra i år blir med videre til neste års Eurovision, mens land som Sverige, Finland, Island og Estland har annonsert at de arrangerer nasjonale finaler som tidligere.

– Vi er trygge på at det er riktig å holde på den norske MGP-modellen, og har kommet til at publikum er best ivaretatt ved å arrangere MGP i tråd med den seksti år lange tradisjonen, sier Resar i pressemeldingen.

Stemme-kaos

Den norske MGP-finalen i februar gikk ikke smertefritt for seg, da NRK fikk tekniske problem med publikumsavstemningen og måtte gå for en backup-løsning.

En folkejury på 30 personer bestemte hvilke fire artister som skulle gå videre, noe som fikk både fansen og artistene til å reagere.

Da det stod fire artister igjen, kunne TV-seerne stemme, og de kåret Brandstorp til vinner.