Én ting skaper ekstra utfordringer for Aniston i Idol: – Det er hardt

I løpet av Idol-innspillingen har stemmen til Aniston Mariyampillai (16) forandret seg.

Aniston Mariyampillai (16) fra Bergen har imponert både dommere og TV-seere i vårens sesong av Idol.

Tenåringen er nå videre til den andre direktesendingen, som en av årets yngste deltakere.

– Det er helt fantastisk å være med på Idol. Jeg har utviklet meg mye, og det er skikkelig gøy, sier han på telefon til TV 2.

Han innrømmer derimot at Idol-innspillingen også har vært tøff.

– Idol er en ganske hard konkurranse. Her er alle sikkelig flinke, og det har vært rart å se flinke sangere ryke ut. Det er sykt å tenke på at jeg har kommet så langt. Det hadde jeg ikke forventet, sier han.

16-åringen forteller at han nesten angret litt på Idol-deltakelsen i starten, da auditionen og bootcampen ble filmet i fjor høst og vinter.

– I begynnelsen var jeg usikker på Idol, og det var et tidspunkt hvor jeg tenkte: Hvorfor gjør jeg dette? Men etter hvert så ville jeg dette mer og mer. De andre deltakerne og folkene i produksjonen motiverte meg, og da begynte jeg å glede meg til neste oppgave, sier han.

Se video av Anistons første liveopptreden i Idol i toppen av saken.

Ekstra utfordring

Gjennom hele Idol-konkurransen har Mariyampillai hatt en ekstra utfordring som han må takle: Stemmeskiftet.

– Stemmen min har forandret seg ganske mye fra Idol-auditionen til i dag. På auditionen klarte jeg å komme opp i noen lyse toner som jeg ikke gjør nå, sier han.

Det var i starten av fjoråret at han begynte å merke at stemmen forandret seg.

– Det er hardt og dumt, men slik er livet. Jeg prøver å akseptere det og bli vant til den stemmen jeg får. Det er ganske kjipt at jeg ikke kommer opp i de lyse tonene lenger, men det går fint. Jeg må bare varme opp stemmen mer når jeg skal synge, sier han.

16-åringen tror at han vil merke flere forandringer i tiden fremover.

– Stemmeskifte-perioden er ikke over, så stemmen min kan fortsatt forandre seg mer og bli dypere. Sanglæreren min mener at jeg kommer til å få en ganske dyp stemme, sier han.

Scene-erfaring

Mariyampillai, som har foreldre som kommer fra Sri Lanka, har sunget så lenge han kan huske.

Han har fått sangtrening gjennom kulturskolen i Bergen og kompaniet Fargespill.

Idol-deltakelsen er ikke hans første møte med rampelyset. I 2017 kom han til dommerutvelgelsen i Norske Talenter, og i 2019 åpnet han Champions League-finalen på TV 2 da han sang UEFAs kjente Champions League-hymne.

– Det har vært en fordel i Idol å ha med seg den erfaringen. Gjennom mange konserter har jeg blitt trygg på scenen, men jeg kjenner fortsatt nervøsitet i kroppen før en opptreden, sier han.

Vanskelig valg

Men Mariyampillai har ikke alltid vært sikker på at det er musikk han ønsker å drive med. Han avslører at han tok en pause fra syngingen da han ikke gikk videre i Norske Talenter for noen år siden.

– Med Norske Talenter så ville jeg teste hvordan slike konkurranser var. Etterpå så hadde jeg en periode hvor jeg ikke trodde at dette var det rette for meg, så jeg tok en pause fra syngingen. Jeg ville satse på håndball da, sier han.

I flere år har han spilt håndball for Fyllingen i Bergen.

– Jeg følte at jeg ikke hadde hatt tid til å fokusere på håndballen på grunn av musikken. Jeg har blitt tatt ut til samlinger med bylag og sånt, så jeg ville satse, sier han.

– Jeg kan drive med både sang og håndball nå, men en gang i fremtiden må jeg velge. Det er fortsatt et vanskelig valg, sier han videre.

Dersom han går helt til topps i Idol og vinner en platekontrakt, hadde en av hans drømmer gått i oppfyllelse.

– Det vil være starten på et stort eventyr. Jeg er ingen god låtskriver, men hvis jeg får platekontrakt og hjelp av andre til å skrive, hadde det vært fantastisk. Det hadde vært en drøm, sier han.

Flyttet hjemmefra

Ved siden av å fylle dagene med sang og håndball, går Mariyampillai i tiendeklasse på ungdomsskolen.

– Akkurat nå er det veldig mye å gjøre med Idol, men jeg prøver å få gjort noe skolearbeid når jeg har fri fra øvinger, sier 16-åringen, som har søkt videregåendeplass på en toppidrettslinje med studiespesialisering i Bergen til høsten.

Mens Idol-direktesendingene pågår, bor alle deltakerne i hver sin leilighet på Frogner i Oslo. For Mariyampillai er dette første gang han bor hjemmefra over en lengre periode.

– Det har gått fint, men samtidig er det litt kjedelig å være på egenhånd, sier han.

På grunn av fare for korona-smitte, får ikke årets Idol-deltakere bo sammen, slik de har gjort tidligere sesonger.

– Vi må holde avstand fra både de andre deltakerne og de i produksjonen, og det er ganske vanskelig. Det er vanskelig å motstå å gi en klem, siden vi er en veldig fin gjeng. Det er lange pauser innimellom, og det kan bli kjedelig, siden vi ikke kan henge sammen, sier han.

PÅ SCENEN: Her er Aniston Mariyampillai fotografert under den første Idol-direktesendingen forrige fredag Foto: Thomas Andersen / TV 2
PÅ SCENEN: Her er Aniston Mariyampillai fotografert under den første Idol-direktesendingen forrige fredag Foto: Thomas Andersen / TV 2

Uten publikum

Øvinger og sendinger går derimot som normalt til tross for at mange virksomheter i landet er stengt for tiden, og Mariyampillai skryter av Idol-produksjonen som legger ting til rette for deltakerne.

Den største synlige endringen ved årets Idol-direktesendinger, er at de foreløpig går uten publikum i salen.

– Familien min skulle egentlig komme og se på, så det er litt kjipt at ikke familie og publikum kan være i salen. Men vi prøver å gi like mye på scenen uansett, og dommerne skaper bra stemning, sier han.

Topp ni

Forrige fredag var det Josefine Janson (21) som måtte forlate konkurransen under sesongens første direktesending av Idol.

Disse ni deltakerne er fortsatt med:

  • Aniston Mariyampillai (16) fra Bergen
  • Signe Sparby (18) fra Kirkenes
  • Anna Anita Jaskiv (19) fra Hemnesberget
  • Bendik Solberg (20) fra Skaun
  • Tore Pedersen (17) fra Sunndalsøra
  • Oda Gondrosen (23) fra Fredrikstad
  • Dina Matheussen (16) fra Asker
  • Markus Grønstad (26) fra Moss
  • Mari Eriksen Bølla (15) fra Bryne
VIDERE I IDOL: Fra venstre Bendik Solberg, Oda Kristine Gondrosen, Markus Grønstad, Dina Matheussen, Signe Sparby, Aniston Mariyampillai, Tore Pedersen, Anna Anita Jaskiv og Mari Bølla. 
Foto: Thomas Andersen / TV 2
VIDERE I IDOL: Fra venstre Bendik Solberg, Oda Kristine Gondrosen, Markus Grønstad, Dina Matheussen, Signe Sparby, Aniston Mariyampillai, Tore Pedersen, Anna Anita Jaskiv og Mari Bølla. Foto: Thomas Andersen / TV 2

Se Idol fredag kl. 20.00 på TV 2 og TV 2 Sumo.