Skaden som ikke ble vist på TV: – Fikk hjernerystelse

GRUE (TV 2): Den siste semifinaleplassen ble avgjort i en dramatisk hinderløype, der flere fikk seg en smell.

I tirsdagens episode ble det klart at Erik Alfred Tesaker (40) fikk den første semifinaleplassen, etter at han utklasset de andre i øksekast – med to nærmest perfekte kast.

Det var Mia Gundersen (58) som tok en knepen seier i gårdskonkurransen, som gjorde at hun fikk den andre semifinalebiletten.

Dermed måtte Hanna-Martine Slåttland Baller (20), Per Sandberg (60), Mímir Kristjánsson (33) og Anita Hegerland (59) kjempe om den siste plassen i semifinalen.

Dette skjedde i den beryktede hinderløypen.

I videovinduet øverst i saken kan du se deler av konkurransen, samt høre hva deltakerne hadde å si etter tapet.

FINALEUKE: Se alle deltakerne kjempe seg gjennom hinderløypen i denne bildekarusellen. Foto: Alex Iversen/TV 2

Tok til tårene

Kristjánsson kom seirende ut av hinderløypen, noe som gjorde at de resterende deltakerne måtte forlate gården.

Dette ble en tøff avskjed, særlig for Hegerland som tok til tårene etter exiten.

– Det ble veldig emosjonelt. Man blir veldig nær hverandre etter seks uker. Plutselig var det tre av oss som skulle dra, og tre av oss som ble igjen.

Per Sandberg ble stående og trøste venninnen en liten stund, før TV 2 fikk intervjue dem. Han bruker flere superlativer når han skal oppsummere innsatsen til sangeren.

– Anita har sannsynligvis det største hjertet i hele verden. Hun gråt ikke på sine egne vegne, hun gråt fordi vi andre hadde omsorg for henne.

Trakk seg

Det endte med at Hegerland måtte trekke seg midtveis i hinderløypa, på grunn av skaden hun pådro seg under matlagingskonkurransen.

– Jeg fikk nesten pekefingeren kappet av, ute på tuppen. Da jeg falt ved tønnene i hinderløypen, kjente jeg at jeg fikk et slag på fingeren. Jeg ville ikke risikere å miste hele tuppen av fingeren min, så jeg trakk meg. Man må tenke på helsa først.

59-åringen røper at Røde kors har stripset fingeren tre dager på rad. Hun frykter derfor at såret egentlig burde vært sydd.

Sandberg mener at Hegerland var dagens tøffeste, og tror ikke mange andre hadde prøvd seg i hinderløypa med de smertene hun hadde på det tidspunktet.

Det TV-titterne ikke vet, er at dette kun er en av mange skader musikeren fikk under gårdsoppholdet. Hun avslører blant annet en hjernerystelse som ikke ble vist eller nevnt på skjermen.

Fikk legetilsyn en rekke ganger

Hegerland ramser opp flere skader som trengte legetilsyn på gården. Deriblant at hun ble stanget ned av en ku, og fikk seg en smell i haken.

– Jeg fikk en lettere hjernerystelse etter at jeg ble stanget ned, og fikk beskjed om å ta det med ro. Det kunne gått mye verre, jeg kunne jo slått ut tenner og alt.

Selv om det er alvorlig med hjernerystelse, er det det en annen skade som har fratatt Hegerland nattesøvnen.

– Den verste skaden var da jeg falt inne på verkstedet. Vi hadde stelt i stand til en konfirmasjon på gården. Jeg hadde ikke knyttet støvlene mine ordentlig, så jeg snublet og falt rett i veggen. Da skadet jeg skulderen og hoften, og fikk en betennelse i skulderen, sier hun, og fortsetter:

– Jeg måtte ha legetilsyn på gården og fikk en salve som ble brukt i noen uker. Det er den skulderen jeg sover på, så det er ordentlig kjipt.

Presseansvarlig for Farmen kjendis, Alex Iversen, sier at noen av Hegerlands skader ble vist på TV, og andre ikke. Det skal ikke være en spesiell grunn for at disse skadene ikke ble tatt med i programmet.

Førstkommende søndag er det altså duket for finale på Gjedtjernet gård i Grue kommune. Finalen sendes klokken åtte på TV 2.