«Skavlan» fortsetter på TV 2

TV 2 og SVT skal vise «Skavlan» i ytterligere to år: – Programmet er en viktig del av vår profil, sier nyhetsredaktør Karianne Solbrække i TV 2.

Nordens største talkshow kommer fremover til å bli sendt hver høst på TV 2 og SVT.

Programmet ble først sendt på NRK mellom 2009 og 2018. Siden den gang har showet tilhørt TV 2.

Se intervju fra God morgen Norge i toppen av saken!

I dybden

Nyhetsredaktør i TV 2, Karianne Solbrække, er glad for at programmet fortsetter på kanalen.

– Jeg mener det er et behov for et talkshow i Norge som går mer i dybden, og som også har et perspektiv ut over Norges grenser. Jeg liker hvordan «Skavlan» fanger opp trender og bevegelser, før andre gjør det – med Greta Thunberg som ett eksempel. Hun var helt ukjent for Norge, før hun dukket opp i programmet, forteller Solbrække til TV 2.

Hun påpeker at programmet alltid har hatt aktuelle gjester.

– Samme uke som Norge innførte de strengeste smittetiltakene for å bekjempe koronakrisen, var Dr Richard Hatchett, som leder arbeidet med å finne en vaksine som kan stoppe viruset, gjest hos Skavlan.

– Programmet er en viktig del av vår profil, og gir oss et mer komplett tilbud både på TV 2 Sumo og på TV 2 lørdag kveld. Jeg er veldig glad for at TV 2 nå får sende Skavlan hver høst fremover, kommenterer Solbrække.

Skavlan tar «pappapermisjon»

Programleder, Fredrik Skavlan, har ledet programmet i 11 år. Han synes fremdeles det er like spennende som da han begynte.

STJERNEPAR: Maria Bonnevie og Fredrik Skavlan under et arrangement på Nationaltheatret i 2016. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
STJERNEPAR: Maria Bonnevie og Fredrik Skavlan under et arrangement på Nationaltheatret i 2016. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

– I samarbeidet med TV 2 og SVT vil vi fortsette å tilby innhold og gjester man ikke ser i andre programmer, blant annet ved at vi spiller inn show utenfor Norden. Det er minst like utfordrende og moro nå som da vi begynte, sier Fredrik Skavlan og fortsetter:

– For å få privatlivets puslespill til å gå opp, kunne jeg bare forplikte meg til høstsesongene i denne runden. Jeg lever med en skuespiller (Maria Bonnevie, journ.anm.), og om hun skal kunne ta roller utenfor Oslo-regionen, må vi rett og slett dele året mellom oss. Kall det gjerne en pappaperm, forteller Fredrik Skavlan.

Karanteneliv

For tiden sitter programlederen i hjemmekarantene, ettersom han kom tilbake fra utenlandsreise den dagen myndighetene innførte de første karantenetiltakene for å bekjempe koronaviruset.

Via et Skype-intervju med God morgen Norge forteller talkshowkongen at han nå er hjemme med parets tre små barn, og innrømmer at han har fått stor respekt for barnehageansatte i løpet av tiden.

– Det er jo som å jobbe i en barnehage, jeg får veldig respekt for de som jobber i barnehage, sier Skavlan til God morgen Norge.

Samtidig mener han at det ikke er de voksnes oppgave å underholde de små hele tiden.

– Det er også en øvelse i faktisk å la de få kjenne på det å kjede seg litt. Så vi finner på ting, absolutt, men ikke hele tiden. Vi våkner klokka seks om morgenen, vi kan ikke finne på ting fra seks om morgenen til åtte om kvelden, det går ikke. Og det at barna får kjenne på at når man kjeder seg så må man løse det selv, det er ganske fint altså, smiler Skavlan og legger til:

– Lær barna å kjede seg, det blir de kreative av!