I KARANTENE: Amalie Snøløs sliter med å komme seg hjem til Oslo. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
I KARANTENE: Amalie Snøløs sliter med å komme seg hjem til Oslo. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Amalie snøløs i usa:

– Stressa for å ikke komme meg hjem

GOD KVELD NORGE (TV 2): Modell Amalie Snøløs sitter i selvpålagt karantene i USA. Nå sliter hun med å komme seg hjem.

– Det er omtrent ikke folk i gatene. Det er nesten så man vil gå ut bare for å se hvor folketomt det faktisk er, sier Amalie Snøløs (23) til God kveld Norge.

Snøløs ble kjent etter sin deltagelse i Farmen 2017, der hun tok seg helt til finaleuken, og for deltakelsen i Skal vi danse året etter. Siden har hun markert seg hos en rekke motehus og modellbyråer.

Jobbmuligheter

Snøløs forteller at hun nå er i USA grunn av jobb.

– Jeg ser ikke for meg å flytte hit permanent, men jeg er åpen for å være her over en lengre periode, sier hun.

23-åringen har for øyeblikket en kontrakt med det norske modellbyrået Heartbreak management, men ønsker å kunne jobbe for amerikanske arbeidsgivere.

– Det er store jobbmuligheter her borte. Jeg er heldig som har en jobb jeg kan jobbe med fra hele verden, sier hun.

Kansellert flyreise

Hvor lenge Snøløs vil bli værende i USA, er for øyeblikket usikkert.

– Akkurat nå er jeg usikker på om jeg klarer å komme meg hjem til Oslo. Flyet jeg skulle ta på lørdag ble kansellert uten forvarsel, forteller Snøløs og forsetter:

– Jeg er stressa for å ikke komme meg hjem. Bestiller jeg nå en ny billett hjem risikerer jeg at den og blir kansellert, i verste fall at flyvningen videre etter mellomlandingen også kanselleres. Isåfall blir jeg værende i en by uten bosted på ubestemt tid. Det kan fort koste meg 15 tusen kroner ekstra, sier Snøløs.

Folketomt

Snøløs sier det omtrent ikke er folk ute i gatene som følge av korona-viruset.

– Det er nesten ingen ute. Politibiler kjører rundt i gatene og sier ifra om det er for mange samlet på ett sted, sier Snøløs og presiserer:

– Her om dagen da fem av oss var på basketballbanen og spilte, kom politiet og sa vi ikke fikk lov til å være der. De stengte hele banen, forteller modellen.

USA er nå det tredje hardest rammede landet, etter Kina og Italia, med over 60.000 smittede. USA har til nå noen av de strengeste tiltakene, blant annet portforbud i visse stater.

I store deler av USA er apotek og matbutikker foreløpig de eneste virksomhetene som får holde åpent. Alle andre som ikke regnes som samfunnskritiske må stenge dørene.