USIKKER SOMMER: Hvorvidt disse to skal stå på hver sin allsang-scene i sommer er fortsatt usikkert. Verst er utsiktene for den svenske programlederen Sanna Nielsen.
USIKKER SOMMER: Hvorvidt disse to skal stå på hver sin allsang-scene i sommer er fortsatt usikkert. Verst er utsiktene for den svenske programlederen Sanna Nielsen. Foto: Thomas Andersen, TV 2 / Fredrik Sandberg, NTB scanpix

Usikker allsang-sommer

Både svenske «Allsång på Skansen» og norske «Allsang på Grensen» kan få trøbbel som følge av korona-pandemien. Det svenske allsang-konseptet er allerede på tynn is.

«Allsång på Skansen» går en usikker sommer i møte som følge av korona-pandemien, melder den svenske avisen Dagens Nyheter (DN).

TV-programmet, som siden 1979 har gledet seerne med lystig sommer-allsang fra Skansen i Stockholm, kan bli avlyst eller i beste fall kraftig amputert.

Trues av konkurs

Det er flere årsaker til usikkerheten. Dyreparken Skansen, hvor showet holdes hvert år, har varslet at de er i ferd med å gå korona-konkurs, ifølge Expressen. Samtidig har den svenske regjeringen frarådet folkesamlinger på mer enn 50 personer.

– Med tanke på de gjeldende tiltakene fra Regjeringen, vil det ikke være mulig å gjennomføre årets program slik situasjonen er nå, sier Per Rådelius, prosjektleder i SVT til DN.

Ikke like utsatt

Den norske allsang-produksjonen, «Allsang på Grensen», henger dog ikke i en like tynn tråd som den svenske, informerer TV 2s pressesjef Jan-Petter Dahl.

Han understreker blant annet at «Allsang på Grensen», som produseres på Fredriksten festning i Halden, ikke trues av noen konkurs.

Har fortsatt god tid

Videre forteller han at gjennomføring av TV 2s nåværende og kommende produksjoner vurderes fortløpende.

– Flere av programmene som er i opptak for TV 2 påvirkes i ulik grad av korona-situasjonen. Vi forholder oss til Regjeringens tiltak og gjør det vi kan for ikke å bidra til å øke smittespredningen, og gjør vi løpende enkeltvurderinger sammen med produksjonsselskapene, sier han til TV2.no.

For «Allsang på Grensen» vil det bli et spørsmål om de har lov til å fylle festningen med publikum.

– «Allsang på Grensen» er en stor folkeansamling, og om det blir lov å samle så mange mennesker på ett sted i sommer, det vet vi jo ikke ennå, forteller Dahl.

– Kan du si noe om når dere må ta en endelig avgjørelse?

– Det er ennå langt fram i tid, og det er lenge til vi må ta en avgjørelse, avslutter han.