SMIITTET: Harvey Weinstein er smittet med koronavirus. Her fra tidligere hvor han var på vei inn til rettsaken hvor han ble dømt til fengsel.
SMIITTET: Harvey Weinstein er smittet med koronavirus. Her fra tidligere hvor han var på vei inn til rettsaken hvor han ble dømt til fengsel. Foto: David Dee Delgado / AFP / NTB scanpix

Harvey Weinstein er koronasmittet

Filmprodusenten Harvey Weinstein, som er dømt til 23 års fengsel for voldtekt og seksuelt overgrep, er koronasmittet, opplyser fengselet.

Weinstein sitter i høysikkerhetsfengselet Wende Correctional Facility nær Buffalo i delstaten New York. Meldingen om at han er smittet av koronaviruset, ble først omtalt av en lokalavis tilknyttet utgiverorganisasjonen CNHI, Niagara Gazette. Nå har en formann for betjentene i fengselet åpent bekreftet opplysningen til nyhetsbyrået Reuters.

Ifølge leder Michael Powers er 68 år gamle Weinstein nå plassert i isolasjon etter at han testet positivt for koronaviruset søndag morgen.

Weinsteins talsperson Juda Engelmayer kunne søndag kveld ikke bekrefte opplysningen.

– Vårt team har ikke hørt noe sånt ennå, sier hun til The Daily Beast.

Søndag opplyste myndighetene at over 15.000 personer er koronasmittet i delstaten, som dermed er USAs hardest rammede område.

Tjenestemenn som kjenner saken, sier de tror Weinstein var smittet allerede da han ble fengslet sist onsdag.