Christer Rødseth er kaptein på kokkelandslaget og kjøkkensjef på restaurantene Code og Vaaghals. Her byr han på sin kreative rett med bakt gulrot.

Potetpannekake:

  • 2 egg
  • 2 ½ dl melk
  • Ca. 100 g hvetemel (gjerne blandet med litt grovt mel eller havregryn)
  • 125 g kokte moste mandelpoteter, eller andre helst melne poteter (2-3 stk avhengig av størrelse)
  • ½ ts salt
  • ½ ss smeltet smør eller olje

Pisk sammen egg og salt, tilsett melk og kokt finmost potet, til en glatt røre (gjør ikke så mye hvis det er noen små potetbiter i røren). Tilsett smør eller olje. Du kan gjerne bruke en stavmikser. Hvis røren blir litt tykk (kan variere med type potet) tilsett litt melk til passe pannekake tykkelse på røren. Stek potetpannekaker på middels varme. Bruk en teflonbelagt stekepanne slik at du ikke trenger så mye fett i pannen. Kan også stekes i andre panner eller på takke.

Bakt gulrot:

  • 4 store gulrøtter
  • 2 ss olivenolje
  • Salt og eventuelt 1-2 ts flytende honning

Varm stekeovn til 200 grader. Skrubb og skrell gulrøttene. Del dem i to på langs hvis de er veldig store eller om du ønsker å korte ned steketiden. Legg gulrøttene i ildfast form. Fordel over litt olje, salt og honning og masser godt inn i gulrøttene. Stek på 200 grader i 20-30 minutter. De må være helt møre og steketiden avhenger av størrelse på gulrøttene.

Hvitløksmajones med persille:

Denne er laget på 1-2-3. Du trenger en stavmikser. Du kan også bruke ferdig majones, men gøy å lage den selv!

  • 1 egg
  • 1 ts sennep
  • 1 ss hvitvinseddik
  • 1 liten bunt persille
  • 1 hvitløksfedd
  • 2 ½ dl solsikkeolje eller annen nøytral olje
  • Salt og sitronsaft til smak

Ha i ingrediensene i en høy plastikkbeholder. Legg ingrediensene forsiktig oppå hverandre, begynn med egget. Sett stavmikseren forsiktig ned i bunnen på beholderen. Kjør igang stavmikseren og løft den forsiktig oppover, etterhvert som du ser at det blir en fyldig masse/majones, mens den går på full guffe. Ha i litt kaldt vann hvis den blir for tykk. Smak til med salt og sitronsaft.

Coleslaw/råkost:

  • 1 liten kålrot
  • ½ brokkoli
  • Olivenolje
  • Sitron og flaksalt/salt for smak

Riv alt på rivjern og bland sammen.