TID: Live Nelvik, Erlend Elias og Sigrid Bonde Tusvik forteller hva de har gjort på den siste uken. Foto: privat
TID: Live Nelvik, Erlend Elias og Sigrid Bonde Tusvik forteller hva de har gjort på den siste uken. Foto: privat

Kjendisene om den nye hverdagen: – Jeg har skrubbet badet i fire dager med en gammel tannkost

Koronakrisen har fått norske kjendiser til å oppdage helt nye sider ved seg selv – og andre.

En av Norges største TV-profiler er kanskje blitt synsk. Et par er begynt å krangle om gavene i julekalenderen - mange måneder etter jul.

TV 2 har ringt et knippe kjendiser og bedt dem fortelle om livet under koronakrisen. Hva har skjedd i livene deres den siste uken?

Midt oppi den nye hverdagen, med kaotiske hjemmekontor, bekymringer og helt nye rutiner, er det plass til selvironi, galgenhumor og refleksjon.

Her forteller kjendisene om livet i lockdown:

Har kjønnsroller fra 50-tallet

Sigrid Bonde Tusvik, komiker og podcastdronning:

– Hjemme hos oss har vi gått for en 50-tallsordning: Jeg har vært hjemme med barn mens mannen har vært på jobb. Jeg innrømte i ukas podcast at jeg liker det hjemmeværende kvinnelivet, selv om det er livsfarlig for feministen i meg. På fredag fikk jeg meg en luftetur da jeg var vikar for Pernille Sørensen i Nytt på Nytt. Det er spesielt hyggelig at også vi kvinner kan være nyttige for samfunnet utenfor hjemmet. Og så har jeg slengt meg på balkongkonserttrenden.

Se dette innlegget på Instagram

Slenger meg på balkongkonserttrenden

Et innlegg delt av Sigrid Bonde Tusvik (@sigridbondetusvik)

Gikk gjennom isen på skitur

Thomas Seltzer, NRK-programleder og artist:

BAKLIDAMMEN: – En fristende dødsfelle for karanteneatleter med lav villmarkskompetanse, sier Thomas Seltzer.
BAKLIDAMMEN: – En fristende dødsfelle for karanteneatleter med lav villmarkskompetanse, sier Thomas Seltzer.

– Jeg er digital pendler mellom Oslo og Trondheim og er vant til videokonferanser. Kall meg gjerne profetisk, men i underbevisstheten må jeg ha sett dette komme. Ellers har jeg gått til det dramatiske steget å kjøpe meg felleski, jeg er femti og må holde meg i form selv om treningssentrene er stengt.

– En dag gikk jeg på ski tvers over et vann selv om det ikke gikk skiløyper der, det dreit jeg i. Jeg gikk rett gjennom isen, flaks at det var grunt. Jeg måtte labbe en kilometer, klissvåt til langt oppå beina, og ble skjelt ut på hjemmebane. Når bygutter som meg skal trene i friluft kan det fort ende tragisk. Hvis jeg hadde druknet, burde treningssentrene fått skylden. Jeg mener også at Erna Solberg burde advart mot dette. Hvor mange forstadsgutter må nesten-drukne før regjeringen griper inn?

Tilværelsen minner om 80-tallet

Live Nelvik, programleder i NRK

KOS: Live Nelvik har mer tid til barna - og er glad for det. FOTO: Privat
KOS: Live Nelvik har mer tid til barna - og er glad for det. FOTO: Privat

– Med strålende vær på Østlandet og en jobb som stort sett lar seg gjøre hjemmefra – er det litt provoserende at jeg nyter det? I går fant barna en larve i hagen og stod og stirret på den i 22 minutter. De neste timene lette de etter resten av familien til larven. Barna mine har til og med begynt å klatre i høye trær. Jeg føler de får en smak av oppveksten jeg hadde på 80- og 90-tallet, der ingen foreldre skal på Sats, innom Zara eller ut og drikke vin.

– Jeg nyter å ikke skulle noe, og har god tid til alle raserianfallene i løpet av en dag. Luften i Kina blir renere, fisken vender tilbake til Venezia, og barna mine surrer i mye større grad rundt på egenhånd. På jakt etter larver. Og det er vel fint, vel.

Har nabofest på Facetime

Kristin Gjelsvik, influenser:

KREATIVE: Kristin Gjelsvik og samboer Dennis Poppe ble kjent med naboene på Facetime.
KREATIVE: Kristin Gjelsvik og samboer Dennis Poppe ble kjent med naboene på Facetime.

– Vi er som alle andre mye hjemme for tiden, og jeg har innsett at livet mitt egentlig ikke er så fryktelig spennende. Det å tilbringe mye tid innenfor husets fire vegger er nemlig ikke noe nytt. Vi er heldige som er på plass i det nye i huset i Drammen, hvor vi for tiden monterer møbler og får livet i system. Men vi har også en elleve måneder gammel baby som krever sitt.

– Noe ordentlig hyggelig vi har rukket å gjøre i denne selvvalgte karantenen, er å bli kjent med naboene over Facetime. Vi ble sittende og skravle i to timer, mens vi skålte digitalt med øl. Veldig unorsk og veldig koselig. Jeg anbefaler virkelig andre å gjøre det samme. Det er en påminnelse om at du kan gjøre livet litt mer spennende, og utnytte det livet har å by på. Dennis skal ha vorspiel med gutta på Facetime i helgen, mens jeg har en Skype-date med to venninner.

Griner til romantiske komedier

Erlend Elias Bragstad, realitykjendis og makeup-artist:

SKRUBBER: Erlend Elias oppdaget plutselig at brunkremen satt fast i fugene på badet. Det så ikke pent ut. FOTO: Privat
SKRUBBER: Erlend Elias oppdaget plutselig at brunkremen satt fast i fugene på badet. Det så ikke pent ut. FOTO: Privat

– Jeg er i selvpålagt karantene fordi jeg ikke vil spre smitte. Siden jeg er mye inne legger jeg plutselig merke til helt nye ting i leiligheten. Jeg bruker selvbruningskrem og mye hårspray - jeg liker stort hår - og alt dette setter seg i fugene på badet, jeg fikk sjokk da jeg oppdaget det. Jeg har skrubbet badet i fire dager med en gammel tannkost. Jeg har lysekroner i alle rom og de er så støvete at de ikke ser kloke ut, så nå pusser jeg krystallene.

– Komiker Trine Lise Olsen har flyttet inn her. Vi livestreamer livet i leiligheten, vi kaller det «Karan-TV». Vi har prøvd oss på par-yoga der man skal balansere på hverandre, begge trodde vi var i god form, men det var vi ikke, så det gikk til helvete. Vi raste sammen som et korthus, men la videoen ut på Facebook likevel, og den er mye delt. Jeg ser og på romantiske komedier. Jeg har mye innestengte følelser, så det er deilig å få grine litt.

Krangler om julekalenderen

Julian Berntzen, komponist og artist:

FILTER: Julian Bertnzen og konen får tiden til å gå i karantene.
FILTER: Julian Bertnzen og konen får tiden til å gå i karantene. Foto: PRIVAT

– Vi er på dag seks i hjemmekarantene. Min kone har begynt å komme med negative kommentarer om gavene hun fikk i julekalenderen i desember. Hun fikk sjokolade og noen små pappstrimler hun kunne brette til julestjerner. Mye tyder på at hun ikke var så fornøyd med disse gavene likevel, så vi har hatt noen opphetede diskusjoner rundt dette temaet.

– Vi har også tre barn under samme tak som må gjøre lekser. Klokken ett om formiddagen syns vi dagen har vart for lenge allerede. Ellers har vi det bra.

Sager ved og går i smien

Erik Alfred Tesaker, oppfinner og Farmen kjendis-deltager:

– Vi leser masse og prøver å lage rutiner. Vi går på tur to ganger om dagen. Dette er jo det beste stedet å være i karantene, vi har 820 mål med plass her på Gyland, som er på Sørlandet. Der et lite paradis. Jeg kan gå på fabrikken og jobbe hvis jeg vil, den ligger på min tomt. Vi har garasje, smie, sag. Alt ligger til rette for at vi kan leve videre i hverdagen vi har. Også har vi litt skole, som er gøy å følge.

– Det er nå man kjenner at man lever på godt og vondt, det er litt fint og. Nå kjenner man hvor godt det er å ha en familie rundt seg. Og hva det betyr å ha noen å prate med.

Vil spre kjærlighet - ikke virus

Linni Meister, realitykjendis:

SKOLE: Linni er også lærer på hjemmebane.FOTO: Privat
SKOLE: Linni er også lærer på hjemmebane.FOTO: Privat

– I disse dager er det viktigere å samarbeide og være venner enn å være streng og utålmodig. Sønnen min fikk meg til å laste ned TikTok, så vi deler videoer på sosiale medier for å glede andre og få folk til å le i disse tøffe tider. Jeg får mange meldinger fra folk som spør om vi kan fortsette å dele mer og spre glede. Det er klart vi skal! Jeg vil spre kjærlighet, ikke virus! Jeg har valgt frivillig karantene for å ikke bli smittet og for å gå frem som et godt eksempel.

FaceTime én gang i timen

Raylee Charlotte Kristiansen, artist:

DANSER: Raylee får tiden til å gå med dans, jogging og Facetime. FOTO: Privat
DANSER: Raylee får tiden til å gå med dans, jogging og Facetime. FOTO: Privat

– Jeg bor egentlig i Oslo, men nå har jeg flyttet hjem til Sørlandet og sitter i frivillig karantene i eget hus. Jeg lager litt dansevideoer på TikTok og har fått i oppdrag å lage treningsvideoer som jeg legger ut på nett. Vanligvis er jeg vant til å være alene, men når jeg må, som nå, blir jeg helt gal. Derfor er jeg på FaceTime en gang i timen med en eller annen. Jeg tar meg en løpetur i ny og ne, og hvis jeg møter noen trekker de seg langt unna. Det gir et veldig rart førsteinntrykk, men så kommer jeg på at det er dette viruset som gjør oss ekstra forsiktige.