Signe (18) får den siste topp ti-plassen i Idol

Signe Sparby (18) ble reddet av TV-seerne og får den siste plassen i Idols finalerunder.

I forrige episode av Idol ble bootcampen avsluttet og dommerne valgte ut ni deltakere som gikk videre til finalerundene.

Samtidig fikk TV-seerne mulighet til å bestemme hvem som får den tiende plassen.

Man kunne stemme på fem deltakere: Jeki Villanueva (21), Kristian Haugstøyl (17), Signe Sparby (18), Sofie Haugland Sleire (18) eller Lisa Eriksen (15).

Nå er det klart at det er Signe Sparby fra Kirkenes som fikk flest seerstemmer, og dermed er hun videre til de direktesendte finalerundene som starter fredag.

– Det føles kjempebra, men også litt surrealistisk, sier Sparby til TV 2 på telefon.

– Jeg er veldig takknemlig for at folk har stemt på meg og vil ha meg med videre, legger hun til.

TOPP TI: Signe Sparby skal opptre under fredagens direktesending. Foto: Espen Solli/TV 2
TOPP TI: Signe Sparby skal opptre under fredagens direktesending. Foto: Espen Solli/TV 2

– Overlykkelig

18-åringen fikk beskjeden på mandag, da programleder Katarina Flatland (30) hadde samlet de fem deltakerne som fortsatt hadde en sjanse til å gå videre i Oslo.

– Alle var veldig nervøse. Vi visste ikke hvem det kunne være som gikk videre, siden alle er kjempeflinke. Men vi er blitt en vennegjeng, så vi heiet på hverandre, sier hun.

Sparby ble overrasket da hun ble utpekt som den siste topp ti-deltakeren.

– Først skjønte jeg ikke at det var sant, og så visste jeg ikke hvordan jeg skulle reagere. Jeg var helt overlykkelig, men samtidig ville jeg vise respekt for de andre deltakerne, sier hun.

Se video av øyeblikket øverst i saken.

GIKK VIDERE: Signe Sparby var på Idol-audition i Henningsvær. Foto: Inge Wegge/TV 2
GIKK VIDERE: Signe Sparby var på Idol-audition i Henningsvær. Foto: Inge Wegge/TV 2

– På pinebenken

Idol-deltakeren er til vanlig videregåendeelev og jobber ved en møbelbutikk i Kirkenes. Nå blir det livet byttet ut med leilighet på Frogner i Oslo og direktesendt TV-opptreden hver fredag.

Mens de andre topp ti-deltakerne har visst at de skal være med i finalerundene siden desember, får Sparby kun noen dager på å forberede seg til fredagens direktesending.

– Jeg har sittet på pinebenken lenge, men nå prøver jeg å holde hodet kaldt og fokusere på direktesendingen. De siste månedene har jeg øvd og forberedt meg som om jeg kom videre, sier hun.

– De andre deltakerne har hatt mer kontakt med hverandre de siste månedene, men bortsett fra det, har jeg de samme forberedelsene som dem, legger hun til.

Topp ti

18-åringen har drevet med sang og musikk så lenge hun kan huske, og hun er for det meste selvlært. Før første direktesending skal hun og de andre deltakerne gjennom blant annet lydprøver, koreografi og tekniske prøver.

– Jeg har ikke gjort noe slikt før, så det er nesten litt uvirkelig å være med på. Jeg er så glad for at jeg får jobbe med de andre deltakerne. De er alle utrolig flinke, og de har tatt meg godt imot som den siste i topp ti, sier hun.

Disse ti deltakerne skal konkurrere under vårens Idol-direktesendinger:

  • Signe Sparby (18), Kirkenes
  • Anna Anita Jaskiv (19), Hemnesberget
  • Bendik Solberg (20), Skaun
  • Josefine Janson (21), Jar
  • Tore Pedersen (17), Sunndalsøra
  • Aniston Mariyampillai (16), Bergen
  • Oda Gondrosen (23), Fredrikstad
  • Dina Matheussen (16), Asker
  • Markus Grønstad (26), Moss
  • Mari Eriksen Bølla (15), Bryne

Uten publikum

Finalerundene sendes direkte fra H3 Arena på Fornebu, men fredagens innspilling vil foregå uten publikum i salen på grunn av korona-smittefare.

Derfor må Sparbys familie og venner se sendingen på TV hjemme i Kirkenes.

– Det er trist at det blir uten publikum, siden det er deilig å få respons. Man kan hente mye energi fra publikum i salen. Men det er en riktig avgjørelse, og det er helt nødvendig at det ikke er publikum til stede, sier hun.

– Produksjonen håndterer situasjonen veldig bra. Vi er alle nøye med håndvask og renhold av teknisk utstyr, og vi holder én meters avstand og gir ikke klemmer til hverandre, legger hun til.

Hun forteller at deltakerne bor i hver sin leilighet på Frogner i Oslo på grunn av smittefaren. Tidligere har deltakerne bodd sammen i et stor kollektiv under direktesendingene.

Programleder Katarina Flatland (30) er i korona-karentene og kan derfor ikke lede fredagens direktesending. Solveig Kloppen (48) vil hoppe inn som vikar.

Se Idol fredag kl. 20.00 på TV 2 og TV 2 Sumo.