TAPT INNTEKT: Både Erik Alfred Tesaker og Per Sandberg
blir påvirket av korona-situasjonen.
TAPT INNTEKT: Både Erik Alfred Tesaker og Per Sandberg blir påvirket av korona-situasjonen. Foto: Alex Iversen/TV 2

Farmen kjendis-deltaker frykter han er korona-smittet: – Har allerede tapt 100.000 kroner

GOD KVELD NORGE (TV 2): Per Sandberg håper han får åpnet bar, Vidar Villa frykter for inntekten i sommer, og Erik Alfred Tesaker har tapt 100.000 kroner allerede.

I forrige uke ble det kjent at den årlige finalefesten i Farmen kjendis er avlyst grunnet smittefaren, men for flere av deltagerne er det deres siste bekymring.

God kveld Norge skulle opprinnelig ha besøkt oppfinner Erik Alfred Tesaker denne uken, men det ble avlyst da han og familien kjenner på koronasymptomer.

Startet med vondt i ryggen

Under et Skype-intervju, forteller Tesaker at familien er syke.

– Jeg tror rett og slett at vi har korona, det er akkurat de samme symptomene, sier Tesaker og fortsetter:

– Jeg begynte å få vondt i ryggen, så ble jeg slapp og fikk litt feber. I går fikk jeg vondt i brystet, men så slapp det. Nå føler jeg meg bare litt «groggy», forteller Tesaker, og legger til at kona og hans eldste datter kjenner på det samme.

Oppfinneren forteller at han tror de har fått «den milde varianten» av viruset.

Det virker som at familien tar sykdommen med godt mot, og på Facebook skriver Tesaker at barna har tatt i bruk en taubane.

«Kjekt å ha i disse karantenetider», skriver han.

Hadde foredrag i Bergen

Tesaker tror han kan ha blitt smittet på jobb i Bergen eller Oslo.

– Jeg hadde to foredrag i Bergen og en reise til Oslo rett før alle restriksjonene kom. Kona var også parallelt på en konferanse. Det er ikke utenkelig at vi har fått med oss noe derifra.

Farmen kjendis-deltageren legger til at de har det fint, og han er mest bekymret for om han har smittet noen andre.

– Jeg har sendt ut masse meldinger til folk. Det er jo så flaut, men man må legge det til siden og bare gjøre det, sier Tesaker.

Kjøpt Playstation

Tesaker og familien har en hel gård på Gyland å boltre seg på, mens Farmen kjendis-kollega og artist Vidar Villa sitter inne i leiligheten sin i Oslo.

– Frem til nå så har jeg bare sittet hjemme. Men jeg har noen møter i dag, for det er noen låter som må lanseres, sier Villa over telefon til God kveld Norge.

– Jeg har kjøpt meg Playstation, og abonnent på alle mulige streamingtjenester, fortsetter han.

Han har ikke måtte avlyse så mange konserter enda, men frykter for påsken og ikke minst sommeren.

– Hvis påsken ryker så er det mye penger. Men det er helt krise hvis sommerturneen ryker, der er mesteparten av årslønna til meg og bandet mitt, forklarer Villa.

Håper å få åpna bar

En annen Farmen-profil som går en usikker fremtid i møte er Per Sandberg. Han og samboeren Bahareh Letnes har planlagt å åpne Halden Bar & Vinstue 27. mars. Foreløpig er alt stengt frem til 26. mars.

– Vi holder fast på fremdriften. Vi fortsetter med all planlegging og ferdigstilling. I morgen kommer tapperiet, forteller Sandberg over telefon, mens han er på vei for å lakke baren.

– Det er fortsatt håp i det hengende snøret. Dette vil først ramme oss hvis vi ikke kan åpne til riktig tid, først da begynner utgiftene å tikke avgårde, forklarer han, men legger til at andre lider langt mer.

– Dette er langt verre for de som allerede er etablert. Vi går på tap vi og, men sammenlignet med de som er etablert så kan vi ikke klage.

Tapt 100.000 på to uker

Tilbake på Gyland så har Erik Alfred Tesaker måtte avlyse alle planlagte foredrag.

– Foreløpig er det helt svart. Før dette så var jeg på vei inn til Oslo for å holde to foredrag, men begge forsvant på veien. Etter det har det bare gått slag i slag. Bare på disse to ukene så har jeg vel tapt 100.000 kroner, forteller Tesaker.

– Det er en strek i regninga, men jeg gjør mye forskjellig, så jeg tror det skal gå greit. Vi er veldig privilegerte som har denne gården her, fortsetter han.

Finalefest i Halden

Alle tre hadde gledet seg veldig til finalefest, men Sandberg har muligens en løsning hvis ting ordner seg.

– Hvis jeg åpner baren så kan hele gjengen komme til Halden, ler Sandberg.

– Det hadde vært dritgøy! Da stiller jeg, svarer Villa da God kveld Norge presenterer ideen for han.