Gruer seg til å gjenoppleve panikken på TV-skjermen: – Trodde jeg skulle drukne

Da Marte Bratberg (30) var seks år gammel, holdt hun på å drukne på en ferietur. Denne dødsfrykten måtte hun gjenoppleve i «Kompani Lauritzen».

Radioprogramleder Marte Bratberg takket ja til å være med på «Kompani Lauritzen» fordi hun syns det meste Kristan Ødegård og Dag Otto Lauritzen lager er moro.

En annen årsak, er at storebroren har vært i militæret og snakket mye om opplevelsen.

– Han har fått det til å høres både gøy og skummelt ut. Jeg visste jo egentlig ikke hva jeg gikk til. Mange ganger under programmene stilte jeg meg spørsmålet: «Hvorfor er jeg her?!».

En av gangen det retoriske spørsmålet ble stilt, var da Bratberg måtte gjenoppleve traumatiske barndomsminner.

Holdt på å drukne

Da TV 2 møtte NRJ-profilen på premierefesten til «Kompani Lauritzen», fortalte Bratberg hvor mye hun gruer seg til å se den tredje episoden av serien.

I episoden som vises kommende lørdag, blir kjendisene bedt om å gjennomføre en krevende svømmeøvelse i sterk strøm, der halve øvelsen skal fullføres under vann.

Vanligvis går det bra med drukningsfrykten, men når 30-åringen kjenner at fotfestet forsvinner, kommer det en guffen følelse gjennom kroppen.

– Dette var første gang jeg virkelig ble dratt rett tilbake til hendelsen. Jeg trodde virkelig at jeg druknet. Det var ordentlig traumatiserende.

Bratberg var kun seks år gammel da hun og familien dro på chartertur. Denne ferien gikk fra idyll til krise på kort tid.

Hør Bratberg snakke om familieturen, og se deler av den TV-sendte svømmeøvelsen i videovinduet øverst i saken.

Husker lite

I lørdagens program får kjendisrekruttene poeng etter hvor fort de gjennomfører svømmingen i det seks grader varme vannet.

Hvorvidt Bratberg overvant frykten og fikk poeng for innsatsen, ønsker ikke TV 2 å bekrefte før programmet blir sendt på lørdag.

– Jeg tror ikke jeg klarte å snakke da jeg kom opp fra vannet. Jeg husker at kameramannen kom løpende og spurte hva jeg følte. Da tenkte jeg: «Fy fader. Jeg hater deg så mye nå».

Hun beskriver hele opplevelsen som «blackout-aktig», og forteller at hun slet med å få puste da panikken tok overhånd. Likevel velger hun å tenke positivt, og håper at hun kan ha vokst av den store prøvelsen.