Duften av indisk linsegryte

Wenche har tatt turen til Trondheim og Norges aller første Top Chef-vinner, Renee Fagerhøi.

Renee Fagerhøi driver den rocka restauranten Bula Neobistro i Trondheim. Her er hennes oppskrift på en skikkelig smakfull linsegryte.

Dette trenger du:

Slik gjør du:

Varm olje i en tykkbunnet kjele. Ha i finhakket løk og hvitløk og la det surre til det blir gyllent. Tilsett alle krydderne og rør dem godt sammen med løken. Ha i grønnsakskraft, tomater, kokosmelk og linser. La det koke under lokk i ca. 30 minutter. Ta av lokket de siste 5-10 minuttene, slik at suppen tykner. Når linsene er gjennomkokte og myke, er det klart. Skvis saften av en halv sitron og bland det inn i gryten. Smak til om du eventuelt trenger litt mer salt. Topp med fersk koriander ved servering. Server gjerne med naan brød til.