Duften av indisk linsegryte
Wenche har tatt turen til Trondheim og Norges aller første Top Chef-vinner, Renee Fagerhøi.
Renee Fagerhøi driver den rocka restauranten Bula Neobistro i Trondheim. Her er hennes oppskrift på en skikkelig smakfull linsegryte.
Dette trenger du:
- 1 stk finhakket løk (stor og gul)
- 2 fedd finhakket hvitløk
- 2 ss rapsolje
- 1 ts chiliflak
- 3 ts garam masala
- 2 ts spisskummen
- 1 ts gurkemeie
- 500 ml grønnsakskraft
- 2 bokser hakkede hermetiske tomater
- 1 boks kokosmelk
- 175 g røde linser (skylles godt)
- 0.5 stk sitron (bruk saften)
- Salt
- Fersk koriander, grovhakket til servering
- Eventuelt naanbrød
Slik gjør du:
Varm olje i en tykkbunnet kjele. Ha i finhakket løk og hvitløk og la det surre til det blir gyllent. Tilsett alle krydderne og rør dem godt sammen med løken. Ha i grønnsakskraft, tomater, kokosmelk og linser. La det koke under lokk i ca. 30 minutter. Ta av lokket de siste 5-10 minuttene, slik at suppen tykner. Når linsene er gjennomkokte og myke, er det klart. Skvis saften av en halv sitron og bland det inn i gryten. Smak til om du eventuelt trenger litt mer salt. Topp med fersk koriander ved servering. Server gjerne med naan brød til.